umgänge

Boule-turnering


Förra fredagen var vi medbjudna av vänner på en boule-turnering på Söder i Stockholm. När vi svängde in på gatan som var målet för destinationen, som GPS-kvinnan säger, kändes det som lite ruffiga kvarter. Mitt på huset satt en  garageport med en skylt ovanför som visade att vi kommit rätt. Innanför dörren kändes det ännu mer ruffigt och det var lätt att få känslan av att vi inte var på rätt ställe. Hade jag varit ensam hade jag inte gått in, kan jag säga. En spiraltrappa ledde oss ner till en hjälpligt inredd betongkällare med massor med folk. En del var restaurang & bar och en del var grusade banor för boule-spel. Kul med entreprenörer som hittar på lösningar och idéer. Det var hursomhelst ett coolt ställe.

 

Boule på Söder

Boule på Söder

Jättekul att göra någon aktivitet tillsammans när man umgås, tycker jag. Lite intressant är det också att iaktta hur mycket hornen växer och tävlingsinstinkten ger sig till känna, mer eller mindre.

 

"Sopar banan"

"Sopar banan"

Det var en jämn match mellan killarna och tjejerna, men till sist fick vi tjejer ge oss så grabbarna skulle få vinna. Eller hur var det nu? Nåja, kan man inte sopa banan på ena sättet så får man göra det på det andra.

Att spela boule med trevligt sällskap är typiskt en sån sak som gör gott för själen.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.