livet

Hantverkare verkar ha en smitta!

Vill egentligen bara skriva positiva saker, men nu måste jag skriva av mig. För ett drygt år sedan kontaktade vi en rörmokare för att vi ville koppla in fjärrvärme till poolen. Maken ringde ett par gånger och han lovade att höra av sig. Det gjorde han (förstås) inte. I början på detta år ringde han igen och påminde. Efter ett par samtal kom rörmokaren för att titta på jobbet. Uttryckte något i stil med det är inte så märkvärdigt det där. Ett par slangar ut från pannan bara. Maken begärde prisuppgift innan de skulle börja. Maken ringde igen, men rörisen hade inte hunnit räkna ännu. Maken sa något i stil med kommer det att landa på 5000, eller? Fick något luddigt svar. Under ett par månader ringer maken och jagar röris och pris. Till sist ringer rörisen och säger att de kommer om ett par dagar, men något pris har han inte hunnit med. Vi blev så glada (tyvärr) att de skulle komma så vi släppte in dem, men maken påminde igen om priset. Nu, en månad senare, kom fakturan. Nästan 19 TUSEN SPÄNN! Hallå, kom igen, måste man bli drabbad av en smitta och tappa förståndet innan man blir hantverkare eller? Som konsument har man rätt att få ett pris innan arbetet börjar, sen får de inte höja mer än 15% utan att fråga. Hur svårt kan det vara att vara seriös?! Om jag, som hantverkare, har en kund som tror att arbetet ska kosta 5 tusen och jag åker och köper rördelar där bara en del kostar 4 tusen, borde jag då inte ringa och fråga om det är ok? Eller?!

Tänk dig att du går in på en restaurang och ber att få se notan och pris, men det kan de inte ge dig. Du frågar om varmrätterna ligger på typ 200:- och får något svammelsvar. Du beställer ändå för att du är hungrig. Sen får du in notan på 700:-. En sån restaurang skulle aldrig vara långlivad och det skulle bli ett väldans hallå i media, men hantverkarna får hållas! Alla, och jag menar alla, har ju verkligen en galen hantverkarhistoria att berätta. Åååååååå, jag är så arg!

Sorry, jag behövde få ur mig det. Så, nu ska jag ut och njuta av kvällssolen och må lite bra.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  creando
  24 maj, 2012 at 10:30

  Helt galet! Sjukt! Här släpps bara kända hantverkare in. Och eftersom de arbetar med maken i olika projekt drabbas vi aldrig av sådana chocker. Tur det, för då skulle jag inte vara någon rolig människa. Skulle nog hemsöka dem om nätterna tror jag…

  Ha en fin dag!
  Kramar Kicki

 • Reply
  Bian
  24 maj, 2012 at 10:58

  Hej!
  Trist att det skall vara så där, man stöter hela tiden på oseriösa hantverkare, trodde Martin Timell hade skrämt upp många.
  Hoppas ni bestrider fakturan så han lär sig. Som hämnd kan du också lägga in betyg på eniro om firman finns med där.
  Lycka til!
  Kram Bian

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.