en blogg för att utmana

Aubergin-gratäng som nockar

 

Efter önskemål.

 

Aubergine-gratäng som nockar

Aubergine-gratäng som nockar

För ett par veckor sedan berättade jag om våra vänner som bjöd på en gratäng som nockade mig totalt. Vännernas information om hur den skulle göras var typ, basilika, tomatsås, ett berg parmesan och en maaaassa känsla. De hade varit på matlagningskurs på en Sicilien-resa, så jag förstår den minst sagt luddiga beskrivningen. I fredags testade vi att göra den själva. Här kommer ett lite mer oluddigt recept. Som även jag kan följa 😉

Aubergine-gratäng som nockar (4 pers)

2 auberginer
1 stor kruka baslika
3-4 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
Knappt 1 burk tomatsås (Dolmio/Barilla eller egen går såklart också. Gör då c:a 4-5 dl).
C:a 200 g Parmesan-ost
Vitpeppar
Salt
(Rapsolja att fritera i)

Skär auberginerna i 1/2-cm stora skivor. Fritera aubergine-skivorna i het rapsolja (eller frityrolja) tills de får färg. Låt de rinna av ordentligt. Hacka basilikan (både blad och stjälkar) med mixer tillsammans med olivoljan och vitlöksklyftorna. Ska bli ganska rinnigt. Riv parmesanen. Ska bli ungefär ett fullt rivjärn.

Varva de avrunna auberginerna med röd sås, grön sås, parmesan och kryddor i en grantängform. Avsluta med osten. Gratinera i 200 grader i c:a 20 min (tills osten smälter och får fin färg).

Sen kan man skriva att man ju kan ändra mängd och kryddor efter eget tycke och smak. Men det vägrar jag skriva för det fattar ni ändå. Jag, med min Excel-hjärna, gillar recept som man kan följa på pricken. Jag blir galen när det står en skvätt, en nypa, smaka av o s v. Hur ska jag veta hur det ska smaka, när jag aldrig gjort det tidigare?! Ja, ni fattar.

Må bäst!

11 kommentarer

Kommentera

E-postadressen kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En blogg för att utmana mig själv och för att se det stora i det lilla.

Bloggar om friluftshäng, brashäng, resor och ett och annat träningspass. Livet i allmänhet och sånt som gör gott för själen i synnerhet. Min själ. Förhoppningsvis även din själ. Välkommen att hänga med på min resa!

Better Bloggers

Kategorier

Arkiv