Vi håller på att förbereda för besök. Vänner från Uppsala kommer redan till lunch och stannar över natten. Gillas!
Vi kör med samma förrätt till middagen som vi testade i lördags. Det är verkligen ett bra tips på en god förrätt som är lätt att förbereda. Det funkar också till lchf-are och glutenintoleranta. Receptet är från vår hovleverantör Mary. Vi valde att lägga till grissinis med smaksatt Philadelphia-ost i snapsglas.
Ägg- & räkröra med pepparrot (8 portioner till buffé eller 4 portioner till förrätt)
250 g räkor med skal
3 st hårdkokta och kalla ägg
1 dl finhackad färsk dill
2 msk finriven pepparrot
0,75 – 1 dl majonäs (jag tyckte 1 dl var mer lagom)
Servering:
8 Babygem salladsblad (kallas också Hjärtsallad)
Dill till garnering
1. Skala räkorna och grovhacka dem och de hårdkokta äggen. Blanda dem tillsammans med pepparrot, dill och majonäs till en krämig men fast röra. (Hit kan man förbereda och lägga i tättslutande burk).
2. Lägg upp salladsbladen på tallrikar eller ett större fat. Klicka ut röran i salladsbladen och toppa med färsk dill.
Må bäst!
12 Comments
Eva Jansson
11 juli, 2013 at 02:09Ser riktigt smaskigt ut! Synd vi inte är ifrån Uppsala. 😉
Lena
13 juli, 2013 at 07:14Det kanske kan bli den förrätten när ni kommer till oss nästa gång 😉
Linda
11 juli, 2013 at 02:23Mmmm, det där lät gott. Recept sparat. 🙂
Kram Linda
Lena
13 juli, 2013 at 07:14Det är helt i min smak. Fräscht och snabbt att göra.
Susanne
11 juli, 2013 at 03:15Mums va gott det låter
Lena
13 juli, 2013 at 07:13Det var det också.
Prinsessorna på Bellevue
11 juli, 2013 at 09:07Såg riktigt gott ut!!! Kul att fynda på MQ! Reor gillas! 🙂
Kraam
Petronella
Lena
13 juli, 2013 at 07:13Supermumsigt var det!
ulrika
11 juli, 2013 at 09:24Perfekt förrätt och kul med röran i snapsglas – kommer att kopieras vid nästa bjudning här hemma 😉 Tack för tipset! Har själv en god gratäng på lager som vi provade häromdagen också Lchf – ska nog lägga ut den på bloggen också 😉
Kram Ullis
Lena
13 juli, 2013 at 07:13Kul att du fångade idén.
Amanda
11 juli, 2013 at 09:34Mums! Och härligt att du bjuder på lite Enköpingsinspirerat (pepparroten).
Kram och ha en trevlig helg!
Lena
13 juli, 2013 at 07:10Jepp, pepparrot är en bra krydda och lite extra kul att den är härifrån.