livet

BYGGA NYTT – BELYSNING

Hus R IMG_5629

När man bygger nytt så är det ofta oerhört många val man ska göra. Planlösning, kulörer, materialval, ofta även val av badrums- och köksinredning, golv, tapeter o s v. När vi kommit till läget att vi skulle välja placering av uttag och strömbrytare samt annan eldragning så var jag så less på alla val så jag sa till fabriken sätt det nånstans bara. Men det kunde de visst inte göra. 

Jag är ju så klart glad över att vi samlade ihop oss och tänkte till ordentligt och var riktigt generösa med uttag. Han som sen drog elen sa att han aldrig sett så mycket eldragning i en köksvägg förut. Ooops.

Förutom inomhusdragningar så är det värt att tänka till på belysningen utomhus på en gång. Till ett sånt typ av hus vi har så blir det lite tunt med bara belysning vid entrén och groventrén. Vi valde till 12 (tror jag det var) framdragna rör med kablar runt om huset till armaturerna som den på bilden. Det lyfte en hel del.

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Lotta i USA
    13 augusti, 2013 at 03:54

    Ja, absolut värt att tänka till på belysningen. Våra vänner som byggt nytt nyligen har lagt ner både tid (och pengar) på just belysning, inne och ute. Det blev så bra! Läckert att ha mycket ljus ute också.

    KRAM!
    Lotta

  • Reply
    Eva Jansson
    13 augusti, 2013 at 06:19

    Det är alltid bra att vara upplyst!

  • Reply
    Prinsessorna på Bellevue
    14 augusti, 2013 at 06:43

    Dina lampor passar huset som ett smäck och det är så snyggt när man lyser upp ett hus! Blir liksom som ett annat hus, om du förstår vad jag menar… Eller rättare sagt, huset kommer till sin fulla rätt!

    Kraam
    Petronella

  • Reply
    Linda
    14 augusti, 2013 at 12:11

    Oj, vad svårt att veta var man vill ha allt när man inte ens har hunnit bo i huset!

    Kram Linda

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.