Jodå, den galna förrätten gjorde succé!
Vi hade börjat grava laxen i veckan då jag fick tipset om förrätten. Den var så galen så jag sålde in idén hos maken och han var inte sen att haka på. Även om han var tyst en lång stund och sen sa ”åååkeeeejjj”!
Så här:
En bädd av ruccola
Gravad eller rökt lax
Torrostade hackade hasselnötter
Riven citron
Och citron- och pepparrotsglass (köpte Sia’s citronsorbet och rev ner pepparrot)
Ja ni hör ju! Inte nog med att det är glass till förrätt, det är pepparrot i den! Bor man i pepparrotsstaden och gillar galna saker så måste man ju bara prova. Jag brukar ibland få migrän av saker med citron, men jag tog en chansning. (Och det funkade).
Kvällen blev så klart både trevlig och lång. Kom inte i säng förrän kl 3 och det hör inte till vanligheterna.
Idag har det varit en kanonhärlig dag med strålande sol, långpromenad och trädäcksfika. Så nu är vi laddade för ny vecka!
Må bäst!
9 Comments
Suss
16 mars, 2014 at 07:24Blev sugen på att testa den jag oxå då kanske jag vågar det om den gjorde succé hos er 😉 Här kom jag inte heller i säng förrän kl 3 så det får bli en tidig kväll, kram Suss
Sara
16 mars, 2014 at 08:52Wow vilken häftig grej!
Just det, du frågade om Tina.. Jag har jobbat i samma verksamhetsområde som henne fram till nyligen och träffat på henne en del, hon är bra!
Susanne
17 mars, 2014 at 07:54Ja lite galet låter det allt, men säkert jättegott!
Jaaaa, jag älskade verkligen Vålamagasinet precis som du trodde, TACK!!!
Ha en fin dag trots snööööööö
KRAM
Katarina
17 mars, 2014 at 10:08Heeeeeej!
Tack gulliga du för att du röstar o röstar..;)
Haha ja det där måste jag säga var en helt galet konstig kombo…men det brukar ju ofta vara de som funkar..;) Nu avskyr ju jag både lax och pepparrot så hos mig går det inte hem men man kanske kan ha glass till nåt annat tänker jag…hihi… en skål räkor o lite citronsorbet eller så…;)
Å vilken fantastikt fin sagopalm du hittade. Jag skulle med behöva lite sagopalmer..olivträden ser ju lixom för eländiga ut och jag förstår inte hur de ska hinna få några blad till sommaren.. De brukar bli fina lagom tills det är dags att ta in dem för vinterförvaring igen. Skönt att de trassliga tankarna håller på att trassla upp sig igen..;)
Kram Katarina
Agneta
17 mars, 2014 at 10:52Hej! Såg i ett äldre inlägg att din hortensia inte var på humör. Inget ovanligt tyvärr eftersom de behöver passas med vatten i lagom doser många gånger om dan. Nolltolerans mot torka alltså. Men hav tröst! Om du klipper bort de vissna blommorna och sen sköter den som en vanlig krukväxt kommer bladen att växa och utvecklas. Till våren planterar du ut den i rabatten och den kommer att utvecklas till en fin buske. Beroende på jordens surhetsgrad kommer blommorna att få färg alltifrån blått till rosa. Lycka till!
Victoria Glosemeyer
17 mars, 2014 at 05:52Wow, vilken förrätt! Den kan man ju nästan inte låta bli att testa!
//kram
Åse
17 mars, 2014 at 06:16Det där lär galet smarrigt det måste testas. Kram åse
Home2tiny
17 mars, 2014 at 08:09Ha, ha visst är det en galen kombo, men galet gott, blir så glad att läsa att du gillade det också. Tack snälla för att du länkar. Kramisar Tina
Åsa
17 mars, 2014 at 08:12Men åh det lät ju super … konstigt … fast gott … måste testas:)
Citron & pepparot & glass … kan ju inte bli fel
Kramar