recept

KLADDKAKA MED KOKOSTOSCA – GLUTENFRI MEN ABSOLUT INTE LCHF

IMG_2383 kladdkakemuffins

Härom dagen fick vi en påse med supergoda muffinsar från sonens sambo. Hon hade mixat några recept och sen ändrat lite efter eget tycke, om jag förstod det hela rätt. Det ska egentligen vara en tosca uppepå, men hon hann inte lägga på det innan påsen skulle transporteras till oss. Och det gjorde absolut ingenting, för de var verkligen goda som de var. De visade sig dessutom ha extremt bra hållbarhet också. Jag var bara tvungen att be om receptet. Kanske är nån annan intresserad också.

Och sen säger hon så här: ”Jag är rätt säker på att man kan byta ut ris- och bovetemjöl mot andra mjölsorter om man vill. Mandelmjöl brukar fungera fint i desserter, det ger lite mer söt smak och är kanske något sötare 🙂 Men rismjöl passar plånboken hos en snart f.d. student mycket bättre!”

KLADDKAKA MED KOKOSTOSCA – GLUTENFRI MEN ABSOLUT INTE LCHF

200°C, ca 40 bitar/muffinsar

4 ägg
4 dl socker
175 g smör
1,5 dl rismjöl
1,5 dl bovetemjöl
1 dl kakao
2 krm salt
1 tsk vaniljsocker

75 g smör 2 dl socker
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
200 g kokos (gärna större kokosflagor)

Kladdkaka: Vispa ägg och socker pösigt med elvisp i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl, kakao, salt vaniljsocker. Rör till en jämn smet. Blanda chokladsmeten försiktig med äggsmeten. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30 x 40 cm. Grädda kakan mitt i ugnen 10-12 minuter.

Kokostosca: Blanda smör, socker, grädde och sirap i en kastrull. Koka upp och låt smeten sjuda ett par minuter under ständig omrörning. Passa så den inte bränner vid. Tillsätt kokosen och sjud ytterligare någon minut.

Ta ut kladdkakan ur ugnen. Bred försiktigt toscasmeten över kakan och grädda ytterligare ca 10 minuter tills toscatäcket fått fin färg. Låt kakan svalna något. Skär i bitar.

Må bäst!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    roomofkarma
    18 februari, 2015 at 07:43

    Jag bakar alltid glutenfritt. Min stora dotter är glutenintolerant och därför så bakar jag alltid glutenfritt till hela familjen. Det blir mysigare så än att hon får äta sitt egna bakverk liksom. Det finns mycket gott som är glutenfritt det gäller bara till att hitta nya recept och göra sig en egen liten bakbok:). Tack för mer tips till den idag.

    Kram Carola

  • Reply
    Katarina
    18 februari, 2015 at 07:44

    Hallå där!
    Försökte läsa här i går men jag kom inte ens in då…
    Måste ha varit portat eller nåt..;)
    Ser smarrigt ut det där… bra med någon som inte visar de läskiga semlorna..hihi..
    Kram Katarina

  • Reply
    Åsa
    18 februari, 2015 at 11:23

    Det här tackar jag för, måste testas redan till helgen:)

    Ha en skön onsdag!
    Kram Åsa

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.