trädgård

FUNDERAR DU PÅ ATT BYGGA POOL ? – GÖR’T!

DSCN4794 DSCN4797

Bjuder på lite nakenchock. Typ. Pax att hoppa i först, sa jag när vi just byggt vår pool och det var dags att börja tappa upp vattnet! Och då måste man ju hoppa i när det bara är nån centimeter vatten, annars hade säkert nån annan hunnit före.

Igår tog vi av poolplåtarna efter vinteridet. En härlig känsla. Nu är det fylla vatten, dammsuga och värma som står på tur.

Så här års är det många som går i pooltankar. Funderar du på att bygga pool? – Gör’t! Om du har möjlighet alltså.

DSCN4798

Jag har protesterat mot alla tidigare diskussioner om att bygga pool. Har ju hört att det är mycket jobb. Och sen kostar det ju en slant också. Men när vi byggde huset så lyckades maken övertala mig. När vi ändå hade grävmaskinen här som schaktade för husgrunden så skulle det ju inte bli lika stor investering.

 

SONY DSC

Jag är så glad att jag lät mig övertalas och att vi la ner arbetet. Vi gjorde poolen själva. Det är en gjuten pool. Man gör en betongplatta, borrar små hål längs kanterna som man sticker ner långa armeringsjärn i. Sen liksom trär man på termoblock och travar ungefär som lego och lägger armeringsjärn uppepå blocken varje varv, om ni fattar. När det är klart häller man betong i hålen och vips så har man murat en pool. Lätt som en plätt. Jag har tyvärr väldigt lite bilder från just det bygget. Bara bilder på det kaos som blivit när det i princip var klart. Vi köpte vår pool härifrån. (Nope, det här är inte sponsrat inlägg. Jag är bara nöjd och vill tipsa).

 

SONY DSC SONY DSC

Fast det är klart man måste ju lägga en isoleringsduk och liner också. Det trixar man med när man fyller vattnet så duken pressas ut snyggt. Sen är det inte alls speciellt mycket jobb som många pratar om. Det är förmodligen de som inte har pool som säger det.

 

SONY DSC

Jag är också glad att vi la lite extra på att dra ut fjärrvärme så vi har billig uppvärmning och kan använda den från maj till september. Så härligt att sitta där med försommarens första glas rosé och sen ta ett dopp.

 

SONY DSC

Så mycket kul vi haft, vuxna som barn.

 

SONY DSC

Och så många härliga kvällar vi njutit, vardag som helg. Jag är så glad att jag lät mig övertalas. Och snart. Snart kan vi hänga där igen!

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Mian
    2 maj, 2015 at 05:30

    Bästa inlägget – ever! : )

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.