en blogg för att utmana

VAD FÅR MAN INTE MISSA I CALIFORNIA, DEL 1

 

Jag får en del frågor kring USA. Vad finns det för must-do’s? Så jag tänkte att jag gör ett inlägg om det. Du kan också läsa om våra senaste resor i kategorin Resor här till höger. Jag har varit ett antal gånger i det där landet i väster och på ett antal platser, men det här inlägget får handla mest om California. Det kommer att bli mycket text, även om jag delat det i två delar. Är ni med?

 

IMG_4836

Först. Ett tips, köp med några energy bars, nötter eller liknande hemifrån och köp nån juice på Arlanda efter säkerhetskontrollen. Det är guld värt då man vaknar typ 3 på morgonen p g a tidsomställningen och är tokhungrig innan frukostserveringarna öppnat.

 

IMG_1882

Vi börjar i San Fransisco. Eftersom jag varit där tidigare så lät jag maken välja hur många hotellnätter vi skulle boka. Det räcker med två, sa han. Jag trodde han skulle uppleva det som stressigt, men han fick ju välja. Vi landade på eftermiddagen. Redan första dagen sa han att ”här skulle man ju kunna stanna länge”.

 

IMG_3891

Alcatraz

IMG_3931 IMG_3912

Alcatraz hade jag aldrig varit på förut. Det var helt klart värt ett besök. Det kan du läsa om här. Det är starkt att rekommendera att köpa biljetter innan. Eftersom det är ett väldigt populärt turistmål så är det inte alls säkert att man får plats annars. Man bokar ett klockslag och måste se till att vara där i god tid innan för att hinna ombord på ”sitt klockslag”. Sen får man gå runt i princip hur länge man vill. Ingen servering finns där ute, men man kan ha matsäck med sig och äta vid fika-bord ifall man vill. Man får hörselsnäckor med en guidad tur. Mycket intressant att höra intervjuer med vakter och brottslingar som varit där.

 

IMG_3710 IMG_3799

Att åka Trolley (de gamla spårvagnarna) är en kul upplevelse.

 

IMG_3777 IMG_3838 IMG_3778

Farmers Market hade vi hört mycket om. Vi föreställde oss ett gigantsikt ”Hötorgshallen”, men nä. Inget ställe att åka en omväg för.

 

IMG_3744

Golden Gate Bridge

IMG_3736

Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge är ju också lite kul att ha åkt över en gång. I bägge ändar finns också view points där man trängs med andra turister för att ta de perfekta bilderna med bron i bakgrunden.

 

IMG_4034 IMG_4017 IMG_4023

Monterey är en trevlig stad. Mellan Monterey och Carmel går ”17 mile drive”. En väg som just är 17 miles (1 mile är c:a 1,6 km) och följer udden och tar en förbi de mest fantastiska miljöerna. Ett antal golfbanor ligger på rad.

 

IMG_1876 IMG_4147

Där ligger bl a världsberömda Pebble Beach där vakter med vita handskar håller upp dörren åt en. Jodå, man får gå in med turistkläder och kamera på magen 😉 . Det går att åka en kortare väg också, men det är helt klart värt att åka runt!

 

IMG_1911 IMG_4177

Carmel by the see, typ en stadsdel av Carmel, är en riktigt söt pepparkaksstad. Värt att åtminstone stanna till i och strosa runt ett tag.

Här kan du läsa del 2. Den vill du inte missa!

Må bäst!

11 kommentarer

Kommentera

E-postadressen kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En blogg för att utmana mig själv och för att se det stora i det lilla.

Bloggar om friluftshäng, brashäng, resor och ett och annat träningspass. Livet i allmänhet och sånt som gör gott för själen i synnerhet. Min själ. Förhoppningsvis även din själ. Välkommen att hänga med på min resa!

Ambassadör för Kvinnliga Äventyrare

Medlem i Influencers of Sweden

Kategorier

Arkiv