inredning

KAKTUSAR I INREDNINGEN

 

Det har ju diskuterats i alla år om man ska ha kaktusar i inredningen eller inte. Hur är det nu, blir man en taggig person eller inte om man har taggiga blommor i hemmet?

 

IMG_0117 kaktus x

Jag har rätt svårt att tro att jag skulle bli mer eller mindre taggig av att jag har kaktusar i min omgivning.

 

IMG_0260 kaktus x

Jag gillar kaktusar och har nog alltid gjort. Har alltid haft minst ett par stycken. Den här stora slog jag till på då Blomsterlandet hade 50%. De är ju inte helt billiga de där rackarna. Lite extra kul är det ju att det är trendigt med kaktusar just nu. Jamen då kan man ju vara trendig nån gång menar jag, haha.

 

IMG_0257 succulent x IMG_0259 suckulent x

Jag gillar andra suckulenter också. Såna som inte är kaktusar. De är lättskötta och tål att stå i våra soliga söderfönster. Sen gillar jag att de liksom är som små personligheter. Gillar ni kaktusar?

Må bäst!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Katarina
  16 februari, 2016 at 11:15

  Hej hej!
  haha…nä jag tror inte heller att man blir en taggig person för att man har kaktusar…
  Min dotter samlade på kaktusar när hon var mindre och hon är en av de mest O-taggiga jag känner..;)
  Jag gillar kaktusar men har inga själv…..
  Kram Katarina

  • Reply
   Lena
   16 februari, 2016 at 07:36

   Nä, det känns som att det bara att le lite åt såna ”regler”.

 • Reply
  Maria
  16 februari, 2016 at 01:13

  Min kärlek till kaktus går lite upp och ner. Hade jättemånga på 70-80-talet. Men sedan har de blivit mer sällsynt. Vi brukar ha en stor kruka med kaktusodling på altanen på sommaren. De är dramatiska och det gillar jag.
  Kram
  Maria

  • Reply
   Lena
   16 februari, 2016 at 07:36

   Åh, vad det lät härligt med en stor odling på altanen!

 • Reply
  Maria
  17 februari, 2016 at 06:11

  Hej vännen!
  Jag hade aldrig hört det där om att man skulle bli en taggig person, faktiskt.
  Själv har jag ingen speciell känsla inför kaktusar. Tänker liksom aldrig på att köpa någon. Yngsta dottern däremot, hon gillar kaktusar och vill gärna köpa sådana när vi är på IKEA t ex. Synd att jag inte tänkte på att köpa en sådan när det var -50%…. Jag som inte ens var till butiken då 😉
  Kram och ha en fin lill-lördag!
  /Maria

  • Reply
   Lena
   19 februari, 2016 at 07:46

   Det där med taggigheten kommer från Feng shui-läran tydligen.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.