inredning

TIPS PÅ FÖRVARING I TVÄTTSTUGAN

 

Vi har ju gjort en storröjning i tvättstugan nyligen och fått så fin ordning. Kanske vill ni ha lite tips. Inga märkvärdigheter, men ändå.

 

IMG_0752 tvättstuga x

Jag började med att plocka ur allt från skåpen och gjorde tre högar av dem. Spara, slänga och sortera till en ny plats. Om man t ex redan har en massa kökshanddukar så behöver man ju inte spara de med fläckar på. Jamen man behöver inte typ 15 handdukar till städtrasor. De fick åka ut i garaget till putstrasor.

 

IMG_0647 tvättstuga x

När vi slängt en del och skickat ut en del i garaget så fick vi en bild över vad som skulle vara kvar. En tvättstuga är ju ofta inte jättestor och väggarna är fulla med skåp, maskiner, el- och/eller LAN-skåp. Då kan man bygga på höjden. Maken åkte till bygghandeln och köpte hyllplan och konsoler.

 

IMG_0646 tvättstuga x

Jamen kolla vilken millimeterpassning maken fixat. Sånt har jag INTE tålamod till.

 

IMG_0753 tvättstuga x

Engångsartiklar och plastmuggar till picknick och sånt har fått sin plats i lådor med handtag från Ikea. Fina tryckta klisterlappar talar om vad som finns inuti. Förut låg plastglas och bestick i skåpen och de anföll ju nästan så fort man öppnade luckan.

 

IMG_0750 tvättstuga x

Några låga plastlådor, även de från IKEA, får rymma uttjänta lampor och batterier. Sorterat och klart, lätt att ta med till Återbruket då de är fulla.

 

IMG_0754 tvättstuga x

Och det bästa av allt. Det där hörnet som det inte fick plats nån mer låda i. Där fick det bli förvaring av presentpapper. Vi hade ett gjutrör över sen i somras då vi gjöt staketplintar. Maken fixade en botten till röret och vips så blev det en perfekt presentpappersförvaring.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Annika
    23 februari, 2016 at 08:51

    Åh, vad härligt med en riktigt röjning. Nu blev jag verkligen motiverad att göra det också. Tack! Ha en fin kväll. Kram Annika

    • Reply
      Lena
      24 februari, 2016 at 08:06

      Så himla skönt med våra röjningsprojekt. Det ger verkligen en kick!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.