Ni vet de där dagarna i månaden då det liksom bubblar och ryker ur öronen. När alla i hela världen är så korkade och idiotiska så man undrar vad som plötsligt hänt! De där dagarna i månaden då man är färdig att sälja både man och barn. Billigt dessutom! De dagarna. Då är den här desserten perfekt!
Det är typ som bannoffeepaj, men i glas. En dessert man kan förbereda flera timmar i förväg gillas lite extra. Fick inspo från den här tjejen.
Jag serververade desserten en solig kväll vid poolen för ett par veckor sedan. Och den gick hem även hos dem som inte hade pms 😉
Här kommer receptet till 5 portioner:
8 st Digestivekex
50 gr smör
1 liten banan
1 dubbeldajm
1 dl vispad grädde
1/2 burk sötad kondenserad mjölk
- Krossa kexen, gärna i matberedare
- Smält smöret och häll det över kexen och blanda ordentligt
- Skär bananen i skivor
- Hacka dajmen
- Vispa grädden
- Öppna burken med kondenserad mjölk och rör om (du ska inte koka den eller nåt innan)
Lägg lite av kexen i botten i dessertglasen som du ska servera i. Varva sedan allt i glasen. Toppa med lite dajmkross.
Ät och njut!
Må bäst!
4 Comments
Maria
17 maj, 2016 at 11:05Låter toppengott. Man behöver inte göra något extra med den kondenserade mjölken? Älskar allt som är gott och enkelt.
Kram
Maria
Lena
18 maj, 2016 at 07:34Nej, man gör inget med den kondenserade mjölken. Tack för att du frågade. Jag har uppdaterat inlägget nu.
Ekenäsliv
17 maj, 2016 at 01:24Mums! Det vattnas verkligen i munnen 🙂
Kram Anna
Lena
18 maj, 2016 at 07:34Ja, det gör det verkligen!