trädgård

STENSÄTTNING – DET ÄR BRA ATT HA EN UNGE MED MYROR I BRALLAN

 

Igår hade jag nog tänkt att mest peta runt lite i trädgården en stund och softa mest. Men mellansonen, som har myror i brallan (hehe, undrar var han fått det ifrån), erbjöd sig att att hjälpa till. Typ nästan frågade om han fick göra nåt. Så det blev en heldag med stensättning.

 

IMG_3075 stensättning x

 

IMG_3068 stensättning x

Längst ner till vänster i bild syns en bit av poolen och lite trädäck runt. Sonen krattar bort så kallade kattskallar (de små runda stenarna) för att förbereda en stengång. Där, mellan poolen och tuija-häcken i lådan ska det bli en plantering med stensättning. De runda rostiga egen-designade krukorna med Sibirisk ärtbuske i kommer att integreras i planteringen och liksom bli en del av den.

 

IMG_3078 stensättning x

Här har vi först lagt fiberduk, sedan höjt marknivån med grus och sedan har jag placerat ut några storgatstenar som ska bli en liten stengång längs häcklådan.

 

IMG_3072 stensättning x

Och där står ett gäng plantor och väntar på att få lite mjukare om tassarna. De kom liiite tidigare än vi räknat med så nu behöver vi få området klart, så växterna inte tuppar av.

 

IMG_3071 stensättning x

Japp, givetvis började det regna lite. Men eftersom det bara duggade lite så fortsatte vi ändå.

 

IMG_3070 stensättning x

Först tänkte vi bara lägga upp gruset. Sen tänkte vi ”bara börja lite” på en av gångarna. Sen blev den klar i ett nafs. (Ni får ha lite fantasi här och tänka er snyggare sättsand mellan stenarna, vit puts på lådan, jord och växter till höger om gången och lite snyggare avslut intill gången).

 

IMG_3074 stensättning x

Sen sa vi att vi bara skulle fortsätta lite med den andra gången, som delar sig. Och vips så var den också klar. Vi är lika ihärdiga alla tre och kan inte sluta när vi väl börjar.

Nästa steg är att grundmåla lådan så vi kan sätta stenarna längs med den. Sen är det bara att fylla jord och sätta plantor. Och sist kommer vi att spruta på puts på lådan. Lite tokig ordning, men det fick bli så nu.

Så värdefullt för oss att få hjälp. Nu har vi kommit mycket längre än väntat och vi kan redan föreställa oss hur bra det blir.

Idag är det också en mulen dag och regnet hänger i luften. Ska verkligen försöka softa idag.

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.