trädgård

POOLLAGNING – DEN TRÅKIGA VERKLIGHETEN

 

Ibland måste man bara bita i det sura äpplet och inse den tråkiga verkligheten. Det var dags för poollagning. Så när vi kom hem från Stockholm så bytte jag om till lite mera lämpliga kläder för aktiviteten.

 

IMG_2972 poollagning x IMG_2992 poollagning x

Vi har haft ett litet snitt i linern som gjort att lite vatten har trängt under den och bildat ett litet veck. Vi kände att vi ville ta besväret med att tappa ur allt vatten, laga, och sen fylla igen. Man kan laga under vatten också, men då hade vi fått leva med vecket.

 

IMG_2979 poollagning x

Mellansonen kom och hjälpte till. Här skjuter vi vattnet mot pumpen så vi ska få bort så mycket som möjligt. Sonen och maken skyfflade vatten först, medan jag skurade väggarna och sen tog jag över gummirakan. Och där, där stegen och lite annat skräp ligger för tillfället ska det bli mera stensättning och rabatt.

 

IMG_2974 poollagning x

Det var rätt smutsigt eftersom vi inte var så försiktiga när vi tog bort plåtar och poolskydd. Vi visste ju liksom att vi skulle göra det här. Allt skräp rasade ner i poolen. Härligt att få, döda spindlar, skalbaggar, löv och barr mellan tårna! NOT!

 

IMG_2989 poollagning x

Jag kan meddela att det är rejält mycket varmare nere i en pool utan vatten än en med vatten, ifall ni undrar!

 

IMG_6315

Men när jag hade det här som målbild och belöning så gick det rätt bra. Och snart kommer belöningen. Poolen är lagad (typ 150 kr och 15 minuters arbete senare) och håller nu på att fyllas med vatten igen. Om ungefär två dygn har vi nog rätt vattennivå och sedan tar det typ tre dygn att värma upp. Kanske kanske badar vi i helgen!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.