recept

FRÖKNÄCKE – RECEPT FRÅN MADE BY MARYS FRUKOST

 

Jamen jag måste ju bara tipsa om den här härliga frukostreceptboken. Den här boken är både för dig som brukar äta frukost eller inte äta frukost. Vad sägs om frukostmilkshake, äppelsmör, bananbröd, frukostglasspinnar eller smoothiebowls? 40 stycken härliga och vackra frukostar att bjuda dig själv på. Det är du värd!

 

IMG_5840 made by mary frukost x

Så här ser den vackra boken ut. Jag har testat två recept och blev jättenöjd. Innan jag ens hann lägga ner fröknäckebitarna i en burk hann maken äta upp typ hälften. Receptet kommer i slutet av inlägget.

 

IMG_5585 made by marys frukost

 

Made by Mary – Maria har skapat sina recept själv och fotat dem. Hon är inte bara duktig på matlagning utan också väldigt duktig på att fota. Galet duktig snarare! Jamen hur vacker kan en frukost bli!?

Och vet ni vad. Maria är dessutom världens goaste. Jag har träffat henne ett par gånger och hört henne föreläsa. Hon har en väldigt speciell historia att berätta. Hon är lika gullig varje gång. Hon har nått stora välförtjänta framgångar som entreprenör, men är ändå så ödmjuk och verkar bli genuint glad över beröm.

Fröknäcke – recept

2 plåtar, cirka 32 små knäckebröd

1 dl havregryn
1 dl linfrön
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
1 dl svarta sesamfrön
1 dl vita sesamfrön
1 msk chiafrön
1 tsk bakpuler
2 dl majsmjöl
2 dl vetemjöl
1 dl rapsolja
2 dl vatten
1 msk flingsalt

 

IMG_6057 made by marys frukost x

Jag började med att så där blogg’igt mäta upp ingredienser i små skålar för att få en snygg bild 🙂

 

IMG_6102 fröknäcke x IMG_6105 fröknäcke x

Sen blandade jag ihop alla torra ingredienser i en skål och sist blandade jag ner olja och vatten. Delade degen i två delar och kavlade ut varje deg mellan två bakplåtspapper. Försökte få det så jämntjockt som möjligt. Sedan skar jag varje deg i typ 16 bitar. Sist så strödde jag på flingsaltet på toppen.

 

IMG_6126 fröknäcke x

När plåten varit i ugnen (200 gr) i 18-20 minuter (och knäcket blivit torrt och gyllenbrunt) är det klart. Efter att det svalnat lite så kan man bryta loss bitarna och sedan låta det svalna helt.

Njut av detta fröknäcke som de är eller med smör eller varför inte en ostskiva. De är kanongoda!

Så snabba er och beställ hem boken, om ni inte redan har den, och sätt fart.

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Lanclin-Linnea
  14 september, 2016 at 05:43

  Nu är ni så många bloggare jag följer som tipsat om denna fina frukostbok att jag tappat räkningen 🙂 Jag erkänner, jag känner att jag nog måste ha den också! Förresten , dina fotoskills går inte av för hackor de heller 😉

  • Reply
   Lena
   16 september, 2016 at 08:19

   Ja, det måste du 😉

   Åh, tack för komplimangen!

 • Reply
  made by mary
  6 oktober, 2016 at 08:36

  Men tusen tack käraste du. Åh vad glad jag blev nu när jag såg denna (typ en månad senare men bättre sent än aldrig)! <3 Och vet du, du har helt rätt. Jag BLIR genuint överlycklig och så tacksam över beröm, fina ord och mötet mellan andra människor/bloggare som följer mig. Stor tack för ditt fina inlägg och så glad att du tycker om recepten! <3

  • Reply
   Lena
   8 oktober, 2016 at 12:57

   Haha, verkligen glad över din kommentar ”sent än aldrig”! Tack själv för allt fint du bjuder på. Idag har jag gjort en ny omgång av fröknäcke, sonens kompis beställde 🙂

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.