resor - långa & korta

DELAR AV EN UTFLYKTSDAG

 

Vilken härlig, lång och mysig dag det blev igår. Det är nog bäst att jag delar upp det lite.

 

img_7028-avestaverket

Bland annat gjorde vi lite shoppingfynd. De här vackra och prisvärda grytunderläggen i gjutjärn fyndade vi. Dels är jag trött på de vi har som inte går att få riktigt fräscha och fläckfria och dels passar de här perfekt hemma hos oss. Men vi börjar dagen bakifrån tror jag.

 

img_7021-brasa

Efter 11 timmars utflykt till Avesta i Dalarna och Sala i Västmanland så landade vi vid 9 framför brasan med en varsin glögg hemma i Enköping i Uppland. En utflykt som vi också kan kalla för en resa, även om den var kort. Skönt att komma ner i varv en stund innan man lägger sig. Det tar på krafterna att avverka tre landskap 🙂

 

img_7007-mansols-side

Innan vi kom hem hade vi stannat hos dottern och pojkvännen (och träffat pojkvännens fantastiskt trevliga och varma pappa) i Sala. Efter ett par timmars fikande åkte vi till  Månsols värdshus. Ett ställe jag verkligen rekommenderar. Superbra mat och ligger så härligt precis vid vattnet.

 

img_5859-avestaverket

Avestaverket

img_6943-avestaverket

Innan vi åkte till Sala besökte vi Avestaverket. Ett gammalt järnbruk som numera är museum och inrymmer konstutställningar emellanåt. Jag har så många coola bilder därifrån så det får bli i ett annat inlägg.

 

img_5857-dalahasten img_5856-dalahasten img_5851-dalahasten

Dagen började på det lilla köpcentret Dalahästen i Avesta. Där visste vi att Haglöfs hade en outletbutik. Och jadå, lite fynd gjorde jag allt. Sen åt vi lunch intill butiken. Ett charmigt ställe med jättebra mat för att vara ett lunchhak i en galleria måste jag säga. Ett antal olika varmrätter att välja på och dessutom tacobuffé. Värt att stanna vid påväg till eller ifrån fjällen.

 

img_7020-brasa

Dagen idag har innehållit lite allmänt pyssel och fix. Var in till stan och gjorde såna där tråksaker. Köpte spolarvätska, ved och avhärdningssalt och dumpade en påse små elprylar på Återbruket. Hur tråkigt på en skala?! Men det måste ju göras och då är det lika bra att få det gjort. Hatar såna där energitjuvar. Tjuvar som tar energi för att man inte tagit tag i saker.

Även denna dag avslutas framför brasan. Nu ska jag försöka ladda för en ny vecka.

Må bäst!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Milla
  16 oktober, 2016 at 06:42

  Härlig utflyktsdag. MAn tänker sällan att man kan åka 10-12 mil ”uppåt” o kommer rätt långt o kan hitta pärlor. Alla dessa små bruksorter. Visst blir man lite nostalgisk o tänker på de tiderna som var, att de små orterna hade ett sånt eget myllrande liv o samhälle… och nu när det är borta är det fantastiskt att de återskapar o gör nya saker av miljöerna som annars förfallit. Kram Milla

  • Reply
   Lena
   17 oktober, 2016 at 05:18

   Nä, precis. Exakt så. Älskar att fantisera om hur livet var då. Ja, det finns en hel del fina gulliga ställen norröver, men det är liksom lättare att tänka söderut av nån anledning.

 • Reply
  FREEDOMtravel
  16 oktober, 2016 at 06:48

  Vilken trevlig tur! Och verkligen snygga grytunderlägg! Vi hade oxå en trevlig tur i helgen, men eftersom jag var sjuk (först förkyld) och sen magsjuka, är jag ändå helt slut nu…

  • Reply
   Lena
   17 oktober, 2016 at 05:19

   Ja, det var så härlig tur. Krya på dig!

 • Reply
  Helenas enkla vardag
  16 oktober, 2016 at 07:47

  Åh vad det är roligt med små utflykter. Ni verkar ha haft det supermysigt. Här finns inget inplanerat, när maken har sin hockey vareviga helg….
  Kram Helena

  • Reply
   Lena
   17 oktober, 2016 at 05:20

   Precis, det räcker med bara nåt litet och enkelt. Hehe, nä då förstår jag att ni inte kommer iväg.

 • Reply
  Camilla
  17 oktober, 2016 at 06:05

  Kul att ni besökt några av Avestas pärlor! Verket är verkligen häftigt! Haglöfs har i flera års tid haft en stor utförsäljningsvecka, tror det är i början av november. 40% på
  Outletpriser och massor med varor i butiken! Man kan följa dem på Facebook för att hålla sig uppdaterad. Nu ser jag fram emot inlägget från Verket 🙂

  • Reply
   Lena
   20 oktober, 2016 at 05:18

   Det var 30% på outletpriserna nu och 50% på provkollektionen, så det blev rätt bra för oss (mig) också.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.