ENKEL HEMMAGJORD GLASS MED LYXIG SMAK

 

Vill du ha ett snabbt och enkelt recept på en galet god glass så här till nyår? Ett recept jag publicerat tidigare och länkat till tidigare, men vad gör det när det är så gott! Vi kör med den här i årets nyårsmeny, precis som så många andra middagar. Alla som smakat den här har typ höjt på ögonbrynen och sagt ”va, har du gjort den själv?!” ”va, är det så enkelt?!” när jag berättat hur man gör.

 

img_2580-glass

Ingredienser:

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk (sötad)
1,5 dubbeldajm (alltså 3 bitar), eller annan smaksättning

 

img_6648-hemmagjord-glass

Så här gör du:

Hacka dajmen
Vispa grädden
Vänd ner den kondenserade mjölken direkt från burken ner i grädden. (Du behöver alltså inte koka den innan).
Vänd ner dajmhacket.

 

img_6645-hemmagjord-glass img_6649-hemmagjord-glass

img_6653-hemmagjord-glass

Häll glassmeten i en avlång brödform som du klätt med plastfolie.
Täck sen formen med plastfolie. Sen brukar jag stoppa hela formen i en ren soppåse för att få det tätt.
Frys.

 

img_2583-glass-x

Servera gärna med någon syrlig bärsås eftersom glassen är extremt mäktig och rätt söt. Jag brukar ta fram ett par deciliter frysta blåbär eller jordgubbar och köra tillsammans med några matskedar socker med en stavmixer.

Så snabba dig iväg nu och köp de tre ingredienserna och imponera på gästerna! Eller behåll den själv och berätta inte för nån att du har världens godaste glass i frysen 🙂

Må bäst!

Det här inlägget postades i recept. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till ENKEL HEMMAGJORD GLASS MED LYXIG SMAK

  1. Karin skriver:

    Det där låter riktigt gott och enkelt! Skall provas! Kram

  2. Jamtlandshanna skriver:

    Å, det låter verkligen både lätt och gott. Får försöka hitta en mjölkfri ersättare till den kondenserade mjölken bara. Sen ska jag också prova!
    Kramar

  3. Pingback: NÄR SOMMAREN KOM TILL STAN - Gott för själenGott för själen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *