en blogg för att utmana

MÄKLARBILDER- VÅRT HUS ÄR TILL SALU

 

Hur sorgligt det än känns så är vårt hus till salu. När det ändå känns trist så kan man ju försöka göra nåt positivt av det. Jag visar några av mäklarbilderna för er, inklusive några av mina gamla sommarbilder på slutet. Jag har givetvis fått ok från mäklaren (som äger bilderna) och exmaken.

Att visa såna här översiktsbilder från mitt hem känns lite för privat för min del, normalt sett. Men nu när vi ändå ska flytta härifrån så passar jag på att bjuda er på det. Mäklarbilder är ju ändå mäklarbilder 🙂

 

Mäklarbilder är ju ändå mäklarbilder

Mäklarbilder är ju ändå mäklarbilder

17 x 2 3

Det är ett Modulenthus byggt 2009. Valde vit puts på en del av huset och brunsvart träfasad på en del, och röd accentfärg både ute och inne.

 

4

Braskaminen är en av bästa investeringarna i huset.

 

5 6

Soffbordet har vi gjort själva med plank från min farfars och farmors (och senare min kusins) gamla ladugård. Soffor från Europamöbler. Här och här kan man läsa mera om bordstillverkningen, då vi fortfarande hade våra gamla soffor.

 

7 8 x 9

Det här bordet har vi också gjort själva. Köpte plank, skruvade ihop dem, placerade ”bordsskivan” ute och lät det ligga i väder och vind i två år, oljade det sen med hårdvaxolja. Beställde stålställning till ben av en smed och brände sen in linolja med gasolbrännare i stålet för att få en lite sliten look. Stolarna är Ikeas Henriksdal. Här kan man läsa mer om det ifall man har lust.  Stolarna är Ikeas Henriksdal från Blocket.

 

10

Stolar Fritz Hansens Myran, bordet från BoConcept.

 

11 12 13

Valde den mörkbetsade parketten eftersom vi tyckte den var toksnygg. Och det tycker vi fortfarande. Jag skulle dock inte välja det igen eftersom ALLT syns! Dessutom hade jag inte förstått innan hur pass mycket mörka färger i ett hem sväljer ljus.

 

20 x 21

Tyvärr lite trista vinter-utan-snö-bilder med avsaknad av en massa växter, utemöbler och lounge-piff.

Men här kommer några av mina gamla sommarbilder, som ingår i mäklarannonsen.

 

15 16 22 23

25

24

Vi har redan haft två visningar, för en vecka sen, och budgivningen är i full gång. För tredje gången valde vi Pia Ponti på Mäklarringen i Enköping som mäklare. Med tanke på hur budgivningen är just nu och om allt går i lås så har hon överträffat sig själv. Igen!

Var jag ska ta vägen får ni veta lite senare.

Må bäst!

20 kommentarer

 • Katarina skriver:

  hej hej!
  ååå jag förstår att det är med sorg i hjärtat ni lämnar det där..
  Så så himla fint och även om omständigheterna inte är roliga så var det väldigt roligt att få se helhetsbilder från ditt hem. det såg inte alls ut som jag trott…rent planlösningsmässigt…;) Suuuupersnyggt!
  Jag håller tummarna för att budgivningen fortsätter så det blir en rejäl slant över..
  Kram och ha en fin dag!
  Katarina

  • Lena skriver:

   Ja, det är verkligen med sorg i hjärtat. Men som tur är så är jag inte så sentimental av mig när det gäller ”döda ting”. Mitt hem är liksom inte ett hus eller lägenhet. Mitt hem är den eller de som bor där och den känsla jag lyckats skapa med inredningen jag har just då, om du fattar.

 • Lanclin-Linnea skriver:

  Så himla fint! Hoppas på en lyckosam budgivning till er fördel så det blir en ordentlig slant över när nu omständigheterna kanske inte är de allra peppigaste <3

 • Adela skriver:

  Så jättefint hus och jag förstår att det känns sorgligt, men ni verkar vara två sansade personer som nog gör det som är rätt för er♥
  Önskar er all lycka båda på era nya vägar ni ska vandra.

  Många kramar!
  Adela

 • Ulrica skriver:

  Det är så himla fint, huset!! Jag vet dock att dit du kommer är det också väldigt fint och jag ser fram emot en kopp te där snart :-).
  KRAM <3

 • Milla skriver:

  Å man kan inte komma ifrån att mäklarbilder på ett hem är lite extra och så även på ditt…. Jag är ju själv som du och vill inte visa varje vinkel o vrå, det är väl integritet gissar jag. Förstår det måste kännas marigt och sorgesamt att sälja sitt hus men att börja på nytt måste ändå vara den övervägande känslan. Tänker mycket på dig Lena och det blir säkert toppen dit du skall. Kram!!

  • Lena skriver:

   Japp, jag har kommit så långt i processen att det nya är den övervägande känslan. Tack vännen för att du tänker på mig!

 • Anneli skriver:

  Vilket otroligt vackert hem, och jag vet att ni lagt ned så mycket tid och arbete på det. Hoppas ni får ut mycket för det. Jag vet hur det känns, man får släppa sitt livsverk och sina drömmar. Sorg, vemod, nostalgi i salig blandning. Men vet att det kommer något annat, våga stänga dörrar så öppnas nya. Jag lovar. Styrkekram!

  Anneli

  • Lena skriver:

   Tack snälla! Ja, vi har verkligen lagt ner mycket i hus och trädgård. Och jag tror på att nya dörrar kommer att öppnas, på olika sätt.

 • Vitae Stilo skriver:

  Vilket otroligt vackert hus!
  Jag förstår att det gör ont i hjärtat 🙁

  Kram
  Helen

 • Marie skriver:

  Hej Lena! Med stor sorg förstår jag att det känns tungt att behöva lämna ett sådant fint hus. Har sporadiskt följt dig ett tag och upptäckte dig på Instagram med några Kalifornien bilder. Vi hade precis åkt en rundresa i Kalifornien och blev nyfiken. Du har en otrolig vilja till att sköta om din själ, som inte jag är. Önskar att jag hade ditt ”go”. Nu önskar jag dig all lycka till i framtiden. Kram Marie

 • Junitjej skriver:

  Vilket fint hus!

 • Maria skriver:

  Förstår att det är med sorg du lämnar huset. Vet ju hur mycket ni fixat i er trädgård t ex. Men det blir säkert bra i ditt nya hem också, tror jag! Livet förändras…
  Det var kul att få se mer från ert hem, men synd som sagt att det skulle ske på detta vis, om du förstår. Men jag är rätt säker på att ni gör vad som är rätt!
  Hoppas ni får en riktig ordentlig slant över i slutändan, för det är ni värda!
  Kram/maria

  • Lena skriver:

   Ja, vi har lagt ett antal timmar där i trädgården. Jag tror stenhårt på att det kommer att bli bra i mitt nya hem också. Även om det kommer att bli annorlunda.

Kommentera

E-postadressen kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En blogg för att utmana mig själv och för att se det stora i det lilla.

Bloggar om friluftshäng, brashäng, resor och ett och annat träningspass. Livet i allmänhet och sånt som gör gott för själen i synnerhet. Min själ. Förhoppningsvis även din själ. Välkommen att hänga med på min resa!

Better Bloggers

Kategorier

Arkiv