ATT INREDA EN BALKONG

Att inreda en balkong är inte det lättaste. Särskilt inte när delar av den fungerar som förråd av skidor, golfbag, krukor och fina bra-att-ha-plankor. Men jag har gjort mitt bästa.

 

IMG_9622 IMG_9620

Även om jag trivs i lägenheten så känns det inte som att jag kommer att bo här i evigheter. Jag vill nog ha ett lite mera naturnära boende trots allt. Jag har inte velat investera alltför mycket i balkonginredningen så jag har använt mig av saker jag redan hade.

 

IMG_9621

Olivträden har övervintrats i lilla sovrummet. Det verkar ha funkat. Den ovala krukan på golvet är så vacker. Eftersom den ännu inte har några blommor i sig så la jag mossa där. Vackert det också, tycker jag.

 

IMG_9623

Taklökar som även de övervintrats inne.

 

IMG_9624

En gammal ölflaska från Östervåla är lite charmigt.

 

IMG_9626

Gamla tegelstenar från mamma och pappa. Och en till ölflaska i en gammal trälår.

 

IMG_9627

En rolig kruka som jag köpt antingen på en resa till Afrika eller nån av USA-resorna för hundra år sen. Minns inte riktigt. Gillar kontrasten mot den lite skira ljusrosa Pellisen.

 

IMG_9631 balkong

Mina älskade gamla plankor!

 

IMG_9619

Och lite mera helhetsbild. Jag hade tänkt köpa trägolv, men sen hade jag ingen lust att lägga pengar på det. Mjukar upp betonggolvet med en gammal trasmatta istället.

 

IMG_9616 balkong

Och en liten sparsmakad hörna rakt framför dörren.

Mitt emot det här, mot husväggen finns två positionsstolar och ett litet bord. Balkongen är 10 kvm så det får trots allt plats en hel del. Lite mera planteringar ska jag fixa framöver när andan faller på. Har tänkt så lite sallad och sånt också.

Må bäst!

Det här inlägget postades i livet. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till ATT INREDA EN BALKONG

 1. Maria skriver:

  Du har gjort jättefint. Ser ut som uteplatsen är stor som ett hav men 10 kvm är bra.
  Snyggt.
  Kram
  Maria

 2. Caroline skriver:

  Så fint det va! Var hade du hittat de snygga trälårarna?

  • Lena skriver:

   Kul att du gillar det! Jag har för mig att jag köpte dem på nån trädgårdshandel som hade utförsäljning för flera år sen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *