recept

BROCCOLIBIFFAR – recept

De här biffarna gör jag lite titt som tätt, och stoppar in i frysen. Perfekt att ha på lager och bara ta fram och värma när man har lite brådis.

 

Galet goda broccolibiffar

Galet goda broccolibiffar

Om du ska göra de här biffarna så behöver du
1. ha god tid efteråt för att städa. Det flyger nämligen broccolismulor över hela köket och allt som man tar i är galet kladdigt av olja.
2. ladda på med mycket svordomar. Det är rätt svårt att få dem att hålla ihop ibland, så då kan det krävas lite fula ord för att få det att funka.

Det bästa är att det är värt all möda. Jag har gjort dem många gånger nu. De är vansinnigt goda och mättar bra. Perfekt att göra ett gäng och stoppa i frysen. Receptet kommer efter bilderna.

 

Broccolifritters med tzaTziki

eller Broccolibiffar, som jag föredrar att kalla dem

(Originalrecept från Ica.se)

Biffar (ca 10 st, 4 port)

  • 500 g broccoli
  • 2 dl riven parmesanost
  • 3 ägg
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1/2 tsk salt
  • 3 msk pesto arrabbiata
  • 1/2 dl ströbröd
  • 2 msk olja

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär broccolin i bitar och mixa den i en matberedare ganska fint (eller riv broccolin på rivjärn). Lägg i stor bunke.
  3. Riv osten.
  4. Blanda ägg, majsstärkelse, salt, pesto, ströbröd och ost och häll över broccolin.
  5. Forma till biffar (jag brukar ta två matskedar smet och lägga i handen) och stek dem på båda sidor i omgångar i oljan i en stekpanna. Det är här svordomarna kommer till pass.
  6. Lägg i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen 7- 8 minuter.

Servera biffarna med ris eller matvete, tzatziki eller annan sås, sallad.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Anna, Travel on a Cloud
    10 september, 2017 at 05:54

    Vilket bra recept! Haha, ler åt inledningsinstruktionerna. 🙂
    Det borde väl gå att göra glutenfritt med glutenfritt ströbröd, förmodar jag.
    🙂

    • Reply
      Lena
      13 september, 2017 at 12:00

      Det gör det säkerligen! Kom ihåg tålamodet bara 🙂 Lycka till!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.