en blogg för att utmana

SKOGSBAD – ETT HÄRLIGT SVENSKT NYORD

Skogsbad! Smaka på ordet! Ett riktigt härligt ord tycker jag. 2017 kom det upp på den svenska nyordslistan. Men fenomenet är gammalt.

 

Skogsbad – shinrin-yoku

Självklart har människor i alla tider mått bra av att vistas i skogen. Den moderna människan har allt mindre möjlighet att njuta av den eftersom mer och mer skog tas bort och eftersom många tenderar att inte prioritera den tiden. Generellt. I japan började man använda tanken på att använda skogen till hjälp för att lindra stresssymptom i början på 80-talet. Alltså mera medvetet och målinriktat. På japanska kallas företeelsen shinrin-yoku, som kan översättas till just skogsbad. Om man får tro Internet förstås. Och allt som står på Internet är ju sant. Eller hur!

 

Skogsbad

Skogsbad

Den berömda väggen

Många vistas i naturen varje vecka, andra då och då. Vissa hatar till och med tanken på att vara i skogen bland alla läbbiga djur, i deras tycke. Själv har jag nog mer eller mindre alltid gillat att vara i skogen. Men jag fick en nytändning för ett drygt år sedan då jag smashade in i den berömda väggen.

 

Läkning

Jag tillbringade mycket tid vid sjön och i skogen och märkte hur det läkte. Hur jag kunde andas längre ner i magen och hur axlarna sjönk.

 

Jag skogsbadar mer än gärna. Oavsett om jag ska lindra stress, få en motionstur eller bara en härlig dag. Gillar ni att vara i skogen?! Hur påverkas ni av den?

Må bäst!

3 kommentarer

Kommentera

E-postadressen kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En blogg för att utmana mig själv och för att se det stora i det lilla.

Bloggar om friluftshäng, brashäng, resor och ett och annat träningspass. Livet i allmänhet och sånt som gör gott för själen i synnerhet. Min själ. Förhoppningsvis även din själ. Välkommen att hänga med på min resa!

Better Bloggers

Kategorier

Arkiv