SKOGSBAD – ETT HÄRLIGT SVENSKT NYORD

Skogsbad! Smaka på ordet! Ett riktigt härligt ord tycker jag. 2017 kom det upp på den svenska nyordslistan. Men fenomenet är gammalt.

 

Skogsbad – shinrin-yoku

Självklart har människor i alla tider mått bra av att vistas i skogen. Den moderna människan har allt mindre möjlighet att njuta av den eftersom mer och mer skog tas bort och eftersom många tenderar att inte prioritera den tiden. Generellt. I japan började man använda tanken på att använda skogen till hjälp för att lindra stresssymptom i början på 80-talet. Alltså mera medvetet och målinriktat. På japanska kallas företeelsen shinrin-yoku, som kan översättas till just skogsbad. Om man får tro Internet förstås. Och allt som står på Internet är ju sant. Eller hur!

 

Skogsbad

Skogsbad

Den berömda väggen

Många vistas i naturen varje vecka, andra då och då. Vissa hatar till och med tanken på att vara i skogen bland alla läbbiga djur, i deras tycke. Själv har jag nog mer eller mindre alltid gillat att vara i skogen. Men jag fick en nytändning för ett drygt år sedan då jag smashade in i den berömda väggen.

 

Läkning

Jag tillbringade mycket tid vid sjön och i skogen och märkte hur det läkte. Hur jag kunde andas längre ner i magen och hur axlarna sjönk.

 

Jag skogsbadar mer än gärna. Oavsett om jag ska lindra stress, få en motionstur eller bara en härlig dag. Gillar ni att vara i skogen?! Hur påverkas ni av den?

Må bäst!

Det här inlägget postades i hälsa & friluftsliv. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till SKOGSBAD – ETT HÄRLIGT SVENSKT NYORD

 1. FREEDOMtravel skriver:

  Kul ord! Jag promenerar kanske inte så ofta i skogen, men visst gillar jag naturen! När vi reser är vi mycket i naturen. Det är lugnande på något sätt 🙂

 2. Tina ME skriver:

  Vilket underbart ord! Man blir lugn bara man tänker på det. Kramar!!!

 3. Adela skriver:

  Älskar skogen som dig!😍😍🤗
  Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *