en blogg för att utmana

ELITE STORA HOTELLET OCH ÖREBRO SLOTT

En strålande helg i maj besökte jag Örebro för första gången. Jag har visserligen varit där på möte i tjänsten och gjort nåt kortare stopp tidigare, men nu blev det liiiite  längre. Även om jag inte hann se jättemycket av själva staden. Anledningen var en bloggträff hemma hos Katarina!

 

Elite stora hotellet i Örebro

 

Elite Stora Hotellet Örebro

Elite Stora Hotellet Örebro

Jag och Ulrica gjorde sällskap på tåget. Vi hade bokat rum på Elite Stora Hotellet i Örebro. Hotellet är byggt i mitten på 1800-talet och är så där charmigt som bara gamla hotell kan vara. Dessutom ligger det otroligt vackert precis intill Svartån och med utsikt över slottet.

 

Örebro Slott

Örebro Slott

När vi kom till Örebro gick vi raka vägen till hotellet för att lämna in väskorna, och möta upp några till ur blogggänget, innan det var dags att åka hem till Katarina.

 

Bloggträff

 

Jag njuter i solen på bloggträff. Fotograf Ulrica Hållén.

Jag njuter i solen på bloggträff. Fotograf Ulrica Hållén.

Vi hade det så galet trevligt och mysigt med ett härligt gäng! Mat och dryck tycktes aldrig ta slut. Det hade utlovats bubbel och babbel och det löftet infriades med råge, man man säga! Timmarna gick blixtsnabbt och plötsligt var det dags att åka in till stan och hotellet igen.

Vill ni läsa om själva bloggträffen?! Här hittar ni ett av inläggen från Katarinas trädgård och med länkar till flera inlägg och till alla som var där!

 

När vi klev in genom dörren började vi gapskratta. Det enda vi såg var en tv, soffa och bord. Vi undrade om vi inte fått nån säng! Tills vi insåg att vi visst blivit uppgraderade och fått två rum! 🙂

Vi fräschade till oss och svidade om för middag på hotellet.

 

På middag på Elite Stora Hotellet. Fotograf Ulrica Hållén.

På middag på Elite Stora Hotellet. Fotograf Ulrica Hållén.

Middagen intogs på Slottskällaren på hotellet. Riktigt riktigt gott! Efter måååånga timmar i solen och myyycket bubbel hemma hos Katarina, toppat med en middag på hotellet, så var det riktigt skönt att krypa i säng.

 

Örebro slott

 

Efter en härlig hotellfrukost tog jag och Ulrica en fototur runt slottet.

 

Slottet, eller försvarsborgen (som det var från början), byggdes troligen på 1300-talet, och var så vackert! Ni som hängt här ett tag vet ju att jag gillar alla former av gamla byggnader.

 

I parken vid slottet finns en gigantisk parkbänk. Det var nätt och jämnt att jag lyckades komma upp på den. Ulrica passade på att fota mig och jag fotade henne när hon dinglade med benen vid åkanten. Efter en härlig helg i bloggens och vänskapens tecken hoppade vi på tåget tillbaka till Enköping igen.

Må bäst!

Kommentera

E-postadressen kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En blogg för att utmana mig själv och för att se det stora i det lilla.

Bloggar om friluftshäng, brashäng, resor och ett och annat träningspass. Livet i allmänhet och sånt som gör gott för själen i synnerhet. Min själ. Förhoppningsvis även din själ. Välkommen att hänga med på min resa!

Better Bloggers

Kategorier

Arkiv