resor - långa & korta

SISTA MINUTEN TILL SAMOS

 

Ja, som sagt, det blev en sista minuten till Samos i Grekland. När ändå A jobbar så passade jag på att dra iväg. Och jag är redan nöjd!

 

Jag känner många som varit på olika öar (och fastlandet) i Grekland och alla verkar gilla det så jag tänkte att jag skulle testa. Ett par stycken tipsade om just Samos.

 

Jag kan inte komma på att jag åkt på charter-resa sen 80-talet. Och jag trodde att det var en tillfällig grej, där och då, att applådera när planet landar. Men näe då, det klappades i händerna för fulla muggar även nu, hahaha. Alltså, vad är grejen?! Applåderar man i händerna då busschauffören kommer fram också?! 🙂 Men, vilken tur att alla får göra som de vill 😉 Lite kul är det ju trots allt, även om jag satt med skämskudden uppe.

 

Efter kanske en timmesbussresa, inklusive en massa hotellstopp, så var vi framme i Kokkari och mitt hotell Kalidon. Efter att ha checkat in så gav jag mig ut för att bekanta mig med omgivningarna. Började med att gå den så kallade hotellgatan. Där ligger massor med mysiga små hotell och tavernor.

 

Gick en vända på klapperstensstranden. Smal, men väldigt lång. Och lugn!

 

Tog en kaffe på en beachtaverna. På många av tavernorna så får man låna solsängar gratis om man köper nåt att äta eller dricka.

 

När jag druckit upp mitt kaffe och frågade om jag kunde slå mig ner på en bädd så fick jag med mig en tallrik melon. Hur gulligt! (Och smart). Jag kommer nog tillbaka 😉

 

Skönt att bada med badskor så man slipper gå på dessa klapperstenar. Och framför allt slipper man trampa på en sjöborre.

Det var första timmarna på Samos det. Och första dygnet innehöll även promenad och middag i solnedången och en löprunda i morgonsolen. Det visar jag senare förstås! Jag är så nöjd hittills!

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Sallys hus
    25 juli, 2018 at 09:09

    Men wooow… du är ju så cool som drar i väg ensam så där! Å det ser helt underbart ut. Blir härligt att få se och läsa mer om din resa. Ha en fantastik dag! Kraaaam

    • Reply
      Lena
      4 augusti, 2018 at 09:09

      Ja, visst är jag cool…! Haha, nä men det är inte så avancerat. Typ nästan som att ha nån med sig. Skillnaden är att man inte kan ooo’a och aaaah’a och wooow’a tillsammans med någon. 🙂

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.