resor - långa & korta

TALLINN VAR EN RIKTIGT FIN STAD

Idag går jag in i min tredje och sista semestervecka denna sommar. Har just varit på gymmet. Skönt att vara tillbaka och bygga lite styrka efter sommarens löpträning.

Jag kom på att jag ju inte berättat om Tallinn. Så här kommer lite om det.

 

Tallin var en överraskande fin stad

Tallin var en överraskande fin stad

Tallinn var en överraskande fin stad, konstaterade jag då jag var där. Väldigt vacker arkitektur och många byggnader i gamla stan hade klarat sig från att bli förstörda i krig.

 

Jag och A åkte på en kryssning till Tallinn i juni. En kryssning som han fått av sin dotter och mig i 50-årspresent.

 

Efter frukost på båten gick vi direkt mot gamla stan. Vi hade inte planerat in ett enda dugg utan bestämt att vi bara skulle göra vad som föll oss in. Har man fem-sex timmar på sig så hinner man inte så mycket heller. Våren hade varit rätt intensiv så det var skönt att ta det lugnt.

 

Vi strosade mest runt i gamla stan. Här och där var det folk som hade klädsel från medeltiden (gissar jag) och plötsligt kunde de köra nåt litet rollspel och ropa till varandra. Där runt hörnet ligger en trevlig restaurang, som jag skriver om längre ner.

 

Vi pausade med lite fika och strosade sen vidare. Självklart stannade jag för att fota typ varannan meter. Jamen jag går ju igång på sånt här.

 

Kolla den här dörren då! Så fin!

 

Eller den här då! Jamen jag smäller av! En sån skulle jag kunna tänka mig som ytterdörr när jag har ett slott nästa gång 🙂

 

Vi hamnade på ett stort torg. Där såldes en hel del fina saker. Inget skräp där inte. Dukar och andra textilier trängdes med fina smidessaker. Klämde på en ljusstake i smide, som skulle passa fint här hemma, men de var så massiva och tunga så det var inte rimligt att släpa runt på.

 

Överallt tecken på svunna tider.

 

Sen hittade vi en trevlig restaurang som fick serva oss med lunch. Olde Hansa låg på ett litet torg i Gamla Stan, i en liten sluttning så det var terrasserat där borden var. De hade egen öl. Honungsöl och örtöl. Vi valde örtöl. Spännande att testa nytt, men njae. Jag skulle nog inte välja den igen. I alla fall inte om jag var sugen på öl. Det smakade inte öl, mera åt svagdricka-/mjöd-hållet och den var otroligt mäktig. Bara den var som en måltid 🙂 Det visade sig efteråt att det verkar vara en av Tallinns mest populära restauranger. Det var ett riktigt härligt ställe med supertrevlig personal! Dit återvänder jag gärna.

 

När vi kände oss nöjda med gamla stan drog vi oss ner mot hamnen.

 

Där i hamnen, intill ett stort hotell, hittade vi ett coolt ställe. På Kochi Aidad kan det säkert vara en riktigt härlig stämning med en massa folk.

 

Men vi valde att sitta ute och dricka bubbel i den härliga solen.

 

Mysigt att avsluta dagen i Tallinn med lite bubbel i hamnen. Just den här bilden tycker A väldigt mycket om. Han säger att jag ser så nöjd och avslappnad ut.  Kan inte vara annat efter en härlig dag i Tallinn!

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  FREEDOMtravel
  7 augusti, 2018 at 07:53

  Tallinn är en fin stad! Fina bilder!

  • Reply
   Lena
   7 augusti, 2018 at 10:16

   Tack!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.