livet

JULSTÄMNINGEN BÖRJAR INFINNA SIG

 

Nu har äntligen julstämningen börjat infinna sig. Det kom rätt mycket snö i söndags. Jag har hunnit fixa lite mera vinterpynt och adventspynt. Och spellistan med jullåtar snurrar för fullt i högtalarna.

 

Den här korgen brukar jag göra en plantering i varje år. Det blev extra sent i år. Både jag och A har konstaterat att vi båda är ovanligt sent ute med vårt fixande inför jul. Vi har helt enkelt prioriterat tid för varandra istället. Det har känts viktigare.

 

Även om jag gör en plantering i samma korg och med nästan samma ”ingredienser” så blir det ändå helt olika år från år.

 

Ser ni?! Den här fina kulan, och några andra kulor och julpynt, köpte jag i Kiel i höstas. Jag hade de ömtåliga sakerna invirade i papper liggandes i en pappkasse längst bak i bilen. När vi stod i hamnen i Göteborg så hade vi bakluckan öppen en stund. Helt otroligt, men en vindpust lyckades virvla ut kassen ur bilen så den fick en flygtur. Givetvis kraschade en kula. Jag var glad att inte mera saker gick sönder. Jag sparade ändå kulan och flisorna. Det fick bli en lite annorlunda dekoration i korgen.

 

Några hyacinter, mossa, lite kottar, bark, kanelstänger, ett par kulor, ljusslinga och en stjärna. Så fick det bli i år för att bidra till julstämningen.

Må bäst!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Karin
  18 december, 2018 at 09:19

  Mysigt med en sådan plantering som man gör varje år men ändå blir olika varje gång. Lite tradition med tvist. Kram

  • Reply
   Lena
   20 december, 2018 at 05:48

   Ja, det är rätt mysigt! Tycker om den varje år, oavsett hur den ser ut 🙂

 • Reply
  EN ANNORLUNDA STAKE - Gott för själen
  22 december, 2018 at 08:45

  […] ljusstaken hittade jag några julgranskulor. Bland annat den här vita med fjädrar på bilden och den här som kraschade. Så fin! Den fick hänga där i pinn-buketten en stund tills den får bo i […]

 • Reply
  Ulrica
  22 december, 2018 at 10:44

  Vad fint du har gjort!! Jag har typ noll julkänsla i år så det enda jag lyckats få fram är adventsljusstakarna och julgranen. Det får vara så i år :(. Då är det perfekt att jag kan njuta av dina härliga bilder istället <3

  • Reply
   Lena
   28 december, 2018 at 08:49

   Visst, det blir ju jul ändå även om man inte plockar fram hysteriskt mycket saker. Så klokt val där!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.