livet

LYCKADES HINNA ADVENT’A LITE

 

Jag lyckades hinna advent’a lite förra veckan. Vi var ju inte hemma under första advent-helgen så jag ville gärna fixa lite innan. Det är ju så mysigt att komma hem då stjärnor och stakar lyser.

 

I gardinstången i köket har jag hängt några amaryllislökar i hampasnöre. Ja, ni vet ju att jag gillar det där lite knasiga. Jag gjorde så även nåt tidigare år och nu kände jag för det igen. Särskilt med tanke på att jag ännu inte sytt gardinen, trots att jag bott här i 1,5 år och haft tyget i skåpet lika länge!

 

Det funkar alldeles utmärkt att ha dem hängandes så där. De slår ut ändå. Nä, jag sprayar inte nåt vatten heller, som nån frågade. Inte heller amaryllisar i vanlig kruka brukar jag vattna. Om man låter bli att vattna så blir de mindre långa och rangliga.

 

Och där kom helhetsbilden. Vi får se hur länge de håller sig innan de skrumpnar ihop.

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  ulrica
  4 december, 2018 at 06:58

  Hihi, vilken jätterolig idé att hänga amaryllisen så :). Du är så underbart knasig min vän <3.

  • Reply
   Lena
   4 december, 2018 at 08:28

   Hehe, ja det blir liksom en blom-gardin.

 • Reply
  Maria -Wikers Liv
  4 december, 2018 at 08:33

  Jag såg i en inredningstidning en gång, hur de hade hängt massor av amaryllisar just så där upp och ned. Coolt! Men väntar du tills den börjat växa upp, eller hänger du upp den redan som liten knopp?
  Kram/Maria

  • Reply
   Lena
   4 december, 2018 at 08:30

   Jaha, det har jag inte sett, vad jag kan minnas. Jag hänger upp den som liten knopp och sedan växer den så där.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.