recept

TRYFFELÄGGRÖRA MED PARMESAN

Vi ska ha påskmiddag hemma hos mig på påskafton. Jag sitter och surfar runt på lite recept. Förra året gjorde vi en hel del roliga saker. Här kan du få tips på en påskbuffé med twist.

Och här kommer ett av recepten. Kanske blir det det även i år.

Tryffeläggröra med parmesan

8 PORTIONER
    • 6 stora ägg
    • 1 dl vatten eller grädde
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk tryffelolja
  • 1 msk smör till stekning
TILL SERVERING:
    • 25 g hyvlad parmesan
    • finskuren gräslök
  • svartpeppar
  • Gör så här

      1. Vispa lätt ihop alla ingredienser till äggröran. Smält smöret i en kastrull på medelvärme och häll i äggsmeten. Värm under omrörning och ta kastrullen från värmen precis innan smeten har stelnat helt.
    1. Fyll äggröran i äggskalen eller direkt i äggkoppar. Eller som jag gjorde, direkt i några ljuskoppar. Toppa med hyvlad parmesan, finskuren gräslök och nymald svartpeppar.

Receptet kommer ifrån Coop.

Må bäst!

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    FREEDOMtravel
    29 mars, 2019 at 06:57

    Vilken intressant påskkärring, ser gott ut! 🙂

    • Reply
      Lena
      1 april, 2019 at 08:37

      🙂 🙂

  • Reply
    FREEDOMtravel
    29 mars, 2019 at 06:57

    Haha, jag skrev ”påskrätt” men det blev påskkärring med autocorrect … 🙂

    • Reply
      Lena
      1 april, 2019 at 08:37

      Haha, den där fantastiska språkpolisen 🙂 🙂 Det kan bli riktigt roliga ord ibland!

  • Reply
    Karin
    30 mars, 2019 at 07:54

    Låter jättegott! Ägg och parmesan är två av mina favoriter i kylskåpet! Trevlig helg till dig! Kram

    • Reply
      Lena
      1 april, 2019 at 08:38

      Särskilt parmesan kan ju göra underverk!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.