livet

FIRA FÖDELSEDAG I HAMNEN

I onsdags hade vi födelsedagsfirande i hamnen. Firande nummer två för min kära livskamrat. Det första hade vi i söndags. Det var ju tänkt att vi skulle till golfklubben och äta pizza, men de hade stängt så det fick bli ändrade planer.


Det är så mysigt där nere i hamnen. Ett antal bodar med blandat innehåll är öppet på somrarna på dagtid. Kanske har de öppet redan nu på dagtid. Älskar såna här byggnader. Tänk så mycket som hänt i och utanför dem under alla år. Och längst bort i längan finns en restaurang.

Det hade varit fint väder dagarna innan, men på onsdagseftermiddagen kom regnet. Kändes rätt surt. Men lagom tills det var dags att åka ner till hamnen så sprack det upp.

Fira födelsedag i hamnen
Fira födelsedag i hamnen

Vi chansade på att kunna sitta ute. Åtminstone en stund.

Mellansonen skjutsade oss dit så vi kunde ta nåt glas. Började med bubbel medan vi funderade på vad vi skulle äta.

Det blev finare och finare väder.

Jag tog in fisk- och skaldjursgryta. Det har jag tagit förut. Den är riktigt god. I samband med att mat och vin kom ut så bad jag om vatten. När jag tagit några tuggor saknade jag lite salt. Trots att vi bara var fyra sällskap där så kom ingen från serveringspersonalen och frågade om allt var okej. Och inget vatten kom. När vi ätit klart hämtade de tallrikarna och frågade om vi var mätta. Jag frågade igen om vatten, och fick det då, när maten var uppäten och en del av vinet urdrucket. Såna där små detaljer är så irriterande när stället i övrigt är toppen och maten har riktigt hög klass. Men men, ny serveringspersonal kanske. Vi kommer såklart ändå att gå dit igen eftersom vi trivs där.

Det är så himla fint att sitta där och njuta av solen och grönskan. Om man följer ån, i den riktningen som bilden visar, i 20-30 minuter så kommer man ut i Mälaren.

Och där bakom är en av stans mest centrala bostadsområden.

Fint läge mitt i stan!

När solen började dala bakom träden och vi kände oss klara så tog vi en taxi hem. Vi har bara 2,5 km hem så vi hade kunnat gå, men jag konstaterade efter en liten stund att mina fötter inte skulle gilla en promenad i skorna jag hade på mig! Andreas tackade mig flera gånger för en jättemysig kväll! Han verkade helt klart nöjd med att vi firande födelsedag i hamnen.

Må bäst!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Ulrica
    1 juni, 2020 at 05:32

    Jag jobbar tillsammans med en av ägarna till restaurangen (hans fru driver den men han är delägare) och han berättar lite dagligen om hur allt går, och ja, dom har ny personal men det är mer erfaren personal på väg in som de anställt så jag tror det blir bättre ganska snabbt :-). Det är verkligen supermysigt där nere!
    KRAM
    PS! Restaurang Nyborg vill också bjuda på något gott i trädgården snaaaart <3

  • Reply
    www.devote.se
    23 februari, 2021 at 05:02

    Najs!

    Mvh
    N

    • Reply
      Lena
      23 februari, 2021 at 08:39

      Det var det verkligen! 🙂

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.