resor - långa & korta

FOTOGRAFISKA MUSEET OCH STOCKHOLMSMYS

Det var en mulen dag i början på augusti då jag och dottern besökte Fotografiska museet och hade lite extra Stockholmsmys med hotellövernattning. Jag hade lagom hunnit hem och tvättat efter en roadtrip längs Göta kanal innan det var dags att packa igen.

Fotografiska museet och Stockholmsmys
Fotografiska museet i Stockholm

Vi gillar båda att fota så vad kan passa bättre än att åka till Fotografiska museet tillsammans. Jag har varit där förut, men det stället kan man definitivt besöka igen.

Fotografiska museet och Stockholmsmys
Ett fint fotokonstverk på Fotografiska museet

Eftersom det fortfarande var restriktioner pga Covid så var man tvungen att boka en tid för besöket. Vi åkte i god tid för att hinna lämna in väskorna på hotellet och sen ta tunnelbanan till museet. Det var så krångligt att hitta fram till hotellparkeringen pga avspärrningar, den sista biten, så vi körde fel och hamnade i centrum igen. GPS’er och tunnlar är ju inte direkt en bra kombo.

Vilket djup i denna bild - Fotografiska museet och Stockholmsmys
Vilket djup i denna bild!

När vi snurrat en stund blev det till sist så sent så vi var tvungna att ge upp och istället åka direkt till museet. Vi parkerade och gick sedan för att äta lunch. Innan vi sen gick in på vår avsatta tid hade dottern först ett bokat möte som hon avverkade via videolänk i bilen, medan jag gick runt i museibutiken.

Det här var nog bådas favorit. En helt otrolig installation, skulle jag vilja kalla det för. Det var som en film som enbart visade detta, men trafiken rörde sig oavbrutet. Bilden som projekterades var gigantisk. Jag är dålig på mått, men jag blir inte förvånad om nån skulle säga att den var 10-12 meter lång. Och höjden ser ni. Dottern står där framme. Vi blev lika fascinerade båda två så vi satte oss ner en lång stund bara för att titta.

Fotografiska museet och Stockholmsmys
Fotografiska museet

Det här var också en favorit. En fotograf fick bo ett antal dagar på en gård där dottern i familjen hade Downs syndrom. Fotografen fick förtroendet att följa och fota henne. Mycket fint!

Vår slot-tid för besöket var slut efter 1,5 timme. Vi skrotade sen runt i butiken en stund innan vi åkte tillbaka till hotellet för att fräscha till oss lite. Äldsta sonen, som bor i Bromma, kom till hotellet på Söder för att joina oss på en drink, innan han åkte vidare till en kompis. Så mysigt!

I pandemitider får man också lov att boka frukosttid så den såg vi till att passa. En riktigt härlig buffé med härlig utsikt.

Vi gick sen upp på rummet för att packa det mesta, chillade lite och tog en promenad för att gå ner frukostmaten. Sen åkte vi ner till gymmet för ett pass. Så skönt att köra igenom kroppen ordentligt! Det var länge sen!

Efter dusch och utcheckning åkte vi till city. Dottern ville shoppa lite.

Lunch på NK är en favorit. Den enda nackdelen är att det finns så mycket gott att välja bland.

Den ena butiken efter den andra besöktes. Vi pausade med smoothie och fika. Gott!

Syftet var att bjuda dottern på en minisemester och att göra nåt vi (och framförallt hon) gillar. Jag tror vi lyckades. Hon verkar ha uppskattat våra dagar med Fotografiska museet och Stockholmsmys. Det gjorde jag också!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.