Det snurrar många recept på äppelpajer i bloggvärlden just nu. Många är väldigt lika det jag kört med nu ett tag. Det är hur gott som helst. Jag hittade mitt recept på knäckig äppelpaj här. När jag skulle baka till dagens kalas för maken så insåg jag att det fanns bara pyttelite ljus sirap. Jag chansade på att ta lönnsirap istället och det gick ju hur bra som helst.
Gjorde en glutenfri till maken också. Uteslöt mjölet helt enkelt. Han tyckte det blev jättegott.
Knäckig äppelpaj
6 st äpplen
150 g smör
1,5 dl socker
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl ljus sirap
2 msk mjölk
- Skala, kärna ur och skiva äpplena och lägg i en smord ugnsfast form.
- Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen från värmen. Blanda i socker, havregryn, mjöl, bakpulver, sirap och mjölk.
- Fördela smeten över äpplena och ställ in i ugnen ca 30 minuter (tills pajen är gyllenbrun och knäckig).
- Servera med vaniljsås eller glass!
Må bäst!
3 Comments
Channal
20 september, 2014 at 07:35Mums så gott!!
Kul att rabatten även kan utnyttjas av mig =) fina armband!
KRAM Anna
Inredning & guldkanter
20 september, 2014 at 07:45Så gott med äppelpaj. Denna lät väldigt god. gillar knäckigt:) Ha en fin kväll! Kram Pernilla
anette
20 september, 2014 at 08:00Det är ju så got och det finns hur många varianter som helst. Gillar knäckigt. Kram Anette