recept

Chocolate Chunk Cookies

 

SONY DSC

SONY DSC

Ja. Som sagt. Förutom att jag gjorde Saffransbiscotti i helgen så testade jag att göra Leilas Chocolate Chunk Cookies. Hittade receptet i en gammal Allt om mat – julspecial.

 

SONY DSC

Var ju tvungen att kvalitetssäkra kakorna innan jag delar med mig av receptet.

SONY DSC

Och jodå. Här kommer det:

Chocolate chunk cookies (20 st)

150 g mörk choklad (70 %)
250 g smör, rumsvarmt
1/2 tsk salt
1 dl strösocker
1 1/2 dl ljust muskovadosocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk mald kanel
1 ägg
4 1/2 dl vetemjöl (270g)
1/2 tsk bikarbonat

Gör så här:

1. Grovhacka chokladen. Vispa smör, salt, socker, muskovadosocker, vaniljsocker och kanel poröst. Tillsätt ägget och vispa lite till. Sikta i mjölet blandat med bikarbonat och blanda ihop till en deg. Tillsätt chokladen.
2. Linda in degen i plastfolie. Låt den vila i kylen ca 1 timme. Sätt ugnen på 175 gr.
3. Forma degen till bollar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Tryck till dem något.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 min. Låt kallna på galler.

Må bäst!

You Might Also Like

5 Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.