Ja. Som sagt. Förutom att jag gjorde Saffransbiscotti i helgen så testade jag att göra Leilas Chocolate Chunk Cookies. Hittade receptet i en gammal Allt om mat – julspecial.
Var ju tvungen att kvalitetssäkra kakorna innan jag delar med mig av receptet.
Och jodå. Här kommer det:
Chocolate chunk cookies (20 st)
150 g mörk choklad (70 %)
250 g smör, rumsvarmt
1/2 tsk salt
1 dl strösocker
1 1/2 dl ljust muskovadosocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk mald kanel
1 ägg
4 1/2 dl vetemjöl (270g)
1/2 tsk bikarbonat
Gör så här:
1. Grovhacka chokladen. Vispa smör, salt, socker, muskovadosocker, vaniljsocker och kanel poröst. Tillsätt ägget och vispa lite till. Sikta i mjölet blandat med bikarbonat och blanda ihop till en deg. Tillsätt chokladen.
2. Linda in degen i plastfolie. Låt den vila i kylen ca 1 timme. Sätt ugnen på 175 gr.
3. Forma degen till bollar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Tryck till dem något.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 min. Låt kallna på galler.
Må bäst!
5 Comments
Helén i Vilrummet
20 november, 2014 at 04:14Jag säger bara mmmmmmmmmmmmm och slurp 🙂
Kram Helén
Hem & Trevligheter
20 november, 2014 at 08:23Ameeeen, hur goda måste inte de där vara då?! Fikadags hemma hos dig, kanske…… 🙂
Kram Linda
JUNITJEJ
20 november, 2014 at 08:39De ser väldigt goda ut!
ulrica
20 november, 2014 at 11:10MUMS :).. dom såg ju smarriga ut!!!
När ska vi ses och fika då *S*.
KRAM
BAKADE CHOCOLATE CHUNK COOKIES I HELGEN - Gott för själen
15 november, 2018 at 06:02[…] Ifall ni blev sugna att testa så kan ni kika in här för receptet. […]