En av mina favoritdesserter är pannacotta.
Dels är den så bra eftersom den kan förberedas dagen innan och sen är den ju vansinnigt god också. Just denna kombo med passionsfruktstopping är riktigt bra. Här kommer receptet:
Pannacotta med passionsfruktstopping
4 portioner
Till själva pannacottan:
- 4 dl vispgrädde (eller matlagningsgrädde eller en mix av grädde och mjölk, men jag tycker att man ska ha riktiga grejer när man ändå håller på liksom).
- 0,75 dl strösocker
- 2 gelatinblad
- 0,5 tsk vaniljsocker (eller urskrapad vaniljstång)
Till toppingen:
- 1 dl passionsfruktjuice (eller dryck)
- 1 gelatinblad
Gör så här:
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter.
- Häll upp grädden och strösockret i en kastrull (om du använder vaniljstång och urskrap så har du i det nu, vaniljsockret får vänta) och låt koka upp på svag värme under omrörning. Passa noga så det inte bränner i botten.
- Dra kastrullen från värmen och rör ner vaniljsockret (om du använde det istället för stång).
- Ta upp gelatinbladet ur vattnet och rör ner det i gräddblandningen.
- Häll upp en dl i varje portionsform (gärna genom en sil, klumpar från gelatinblad är inte kul!) och ställ in i kylen att stelna gärna över natten (det kanske tar 4-5 timmar för den att stelna).
När pannacottan stelnat är det dags att göra toppingen.
- Lägg gelatinbladet i kallt vatten i fem minuter.
- Mät upp passionsfruktjuicen.
- Ta upp det mjuka gelatinbladet och smält det i en kastull på svag värme eller kör 10 sekunder på full effekt i mikron.
- Häll ner det smälta gelatinet i en fin stråle i juicen och rör noga.
- Häll blandningen (gärna genom en sil) över den stelnade pannacottan
- Ställ in att stelna ett par timmar i kylen.
- Garnera med passionsfruktkärnor, blåbär eller granatäppelkärnor och myntablad.
Må bäst!
4 Comments
Julia Muller-Sandvik
25 november, 2015 at 07:57Så vackra de blev också 😀 Yummie yummie för ögon och mun.
Lena
27 december, 2015 at 09:23Eller hur!
AngelicasVärld
25 november, 2015 at 10:02Men så smarrigt!!
Å du vännen, jag har ju inte hunnit hänga här inne så jag har missat att säga GRATTIS – säger det nu istället! GRATTIS!
KRAM
Lena
27 december, 2015 at 09:24Jättegott, sött och syrligt i en skön kombo!