umgänge

FÖDELSEDAGSKALAS OCH FÖDELSEDAGSMIDDAG

Vi hade födelsedagskalas och födelsedagsmiddag på samma dag här hemma igår. På dagen hade den vuxna dottern kalas här, eftersom hon bor så trångt. Och alla mina ungar hade vi bjudit in att stanna på födelsedagsmiddag för min del. Och jag och syrran firade pappa i förskott på fars dag.

födelsedagskalas och födelsedagsmiddag

Det här är den enda bilden jag lyckades ta från kalaset och det är inte ens på kalaset. Det är bara resterna av dekorationen från kalaset. Jag är hopplös på att komma ihåg att fota. Hur som helst, jag och dottern hade bakat lite tillsammans, men det mesta hade hon gjort själv. Otroligt gott! Tårtan var en riktig ögonbrynshöjare. Den tror jag att jag gör likadan till mitt andra kalas om ett par veckor.

Kalaset var väldigt trevligt. Det var mina föräldrar, alla mina ungar (varav en kom senare), min syster och son (resten av hennes familj var upptagna med annat) och mitt ex med sambo och hennes dotter.

födelsedagskalas och födelsedagsmiddag

Alla utom ungarna åkte hem. Jag hade som sagt bjudit in dem att stanna på födelsedagsmiddag. Vi röjde undan efter kalaset. Andreas tände eldkorgen och några ljuslyktor. Sen duschade vi och hoppade i badet, de flesta av oss.

födelsedagskalas och födelsedagsmiddag
Födelsedagskalas och födelsedagsmiddag, och lite fars dag

När vi badat klart lagade Andreas och jag mat medan barnen spelade sällskapsspel. Mina ungar älskar spel. Vi bjöd på en enkel middag med recept från en annan Enköpingsbo. När vi ätit klart kom det fram en kortlek. Ingen vanlig kortlek utan en med sällskapsfrågor, skulle vi kunna kalla det. Frågor som ”vilket sport tror du att du skulle bli riktigt bra på om du tränade tillräckligt”, ”tror du att du ändrat personlighet mycket sedan du var liten”, ”vad tror du att du skulle jobba med om du fick välja fritt”. Riktigt kul grej där man verkligen fick tänka efter ibland. Så roligt att de ville stanna så länge.

Idag är det ännu en grå trist regnig novemberdag. Fars dag. Det får nog bli lite fix ute, trots lite regn. Det ska ju bli kallare i närtid sägs det.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.