livet

BESÖK PÅ PANE E ZIO – RESTAURANG I ENKÖPING

Vi slog till på ett besök på Pane e zio, en restaurang här i Enköping, en vardagkväll i slutet av juli. Har man inte semester så får man leka semester när tillfälle bjuds.

besök på Pane e zio

Det var en superhärlig kväll. Jag frågade Andreas när han kom hem från jobbet, och jag jobbat klart, om vi inte skulle åka ner på stan för att äta middag.

Jag förstod ju att svaret var givet. Klart han ville det. Vi fräschare till oss lite och skuttade upp på cyklarna. Valet föll på en italiensk restaurang som öppnade i vintras, Pane e zio. Vi hade inte varit där förut.

Trots ett ganska ”hårt” torg med höghus runtomkring, där uteserveringen är, så hade de lyckats få till det mysigt. Ett antal olika typer av sittgrupper, en ”kärleksgunga” och växter skapade en ombonad känsla.

Jag var ju tvungen att gå in för att kika lite medan vi väntade på maten.

Riktigt cool inredning.. Lite modern industriell, men ändå mysig känsla, tyckte jag.

besök på Pane e zio

Det här var förrätten, haha. Väldigt riklig portion skulle man kunna säga. Rätten hette Cantaloupe. Det var prosciutto, buffemozarella och melon bland annat. Vilka råvaror! Så fräscht och supergott!

besök på Pane e zio

Andreas tog en rätt som hette Gamberetti. Den innehöll scampi och vitlök bland annat. Även det jättefräscht och gott.

besök på Pane e zio

Till varmrätt tog jag Zafferano e scampi. Argentisk jätterödräka med saffransrisotto. Mmmm, samma fullpoängare det. Minns inte vad Andreas tog.

Vi var jättenöjda med platsen och maten. Servicen behöver ses över en del. Det var två av tre serveringspersonal som verkade oerfarna. Alla tre var väldigt vänliga och tillmötesgående. Men hade lite dålig koll. Vinet till maten kom på bordet samtidigt som fördrinken. Dvs det vita vinet var inte kallt när maten kom eftersom det stod framme i solen. Jag fick säga till om vatten till vinet (väldigt vanligt, men vatten borde vara en självklarhet i min värld). Vi fick säga till om bestick. Och de hade inte jättebra kunskap om rätterna och vi fick be dem att gå och fråga. Inga jättegrejer som missades såklart, men det drar ner vårt betyg och känslan av en jättebra restaurang i Enköping.

Så. Mysigt ställe. Jättetrevlig och välvillig personal (även om finliret saknades på sina håll). Fantastisk mat. Vi kommer tillbaka för ett besök på Pane e zio!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.