husbil

MILJÖOMBYTE FÖRNÖJER BRUKAR MAN SÄGA

Jag föreslog att vi skulle ta en tur över helgen. Miljöombyte är ju ofta trevligt. Vi står ju nu med husbilen på en camping utanför Sandviken i ett par månader så varför inte se nåt annat över helgen?

Miljöombyte

När vi ändå står på campingen nästan två timmar hemifrån så är det ju perfekt att kunna utgå därifrån och då komma ännu längre bort över helgen än vi normalt sett kan. Det fick bli Söderhamn som miljöombyte.

Miljöombyte

Vi båda jobbade klart vid fyra sen packade jag ihop alla lösa saker i husbilen och kastade in utemöblerna i husbilsgaraget medan Andreas körde från jobbet ut till campingen. Vi fyllde färskvatten och tömde latrin- och gråvatten innan vi drog iväg.

Miljöombyte

Efter 1,5 timme backade vi in på vår bokade ställplats i hamnen intill Söderhamnsån. Här står man fint med utsikt över gamla tegelbyggnader. Det finns åtta platser med el och fyra utan. Här var nästan fullsatt faktiskt. Vi har valt en utan el. Varför ska vi förbruka el när vi inte behöver. Vi har ju solpaneler. I förra veckan klarade vi oss i fem dygn utan elanslutning.

Jag var som vanligt hungrig redan innan vi kom fram. Vi dukade fram och njöt av en god förrätt med ett varsitt glas bubbel till.

Jag hade längtat en vecka efter den där pestoosten och paprikaosten som vi köpte på Elmiamässan. Sååå goda och speciella. Tips!

Miljöombyte

Och de här långa kexen då! Jag tror det var en nyhet. Västerbottenssticks visade sig vara riktigt goda. Inte för att jag tvivlade 🙂

Vi tog en liten paus efter förrätten för att låta den sjunka undan lite. Sen var det bara på’t igen. Fram med en av våra favoriter i repris. Charkisar och grönsaker. Italienskt plock med ett glas rött är ju bara så gott och vi kan äta ihjäl oss!

När maten var undanplockad så surfade vi runt en stund på saker att göra i Söderhamn. Det finns inte jättemycket så här års, men lite har vi hittat. Och syftet var ju som sagt miljöombyte.

Vi sov som vanligt jättegott. En lugn och tyst natt. Nu ska vi äta lite ägg innan vi gör oss i ordning och knatar iväg.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.