husbil

PÅ VÄG OCH FÖRSTA DAGEN PÅ ELMIA

På väg till husvagns och husbilsmässa stannade vi på Herrbeta rastplats och vi har hunnit med första dagen på Elmia.

Jag är lite anti mot såna där stora rastplatser med en massa lastbilar. Jag föreställer mig att det kommer och åker lastbilar dygnet runt och i värsta fall är det nån bil som står och brummar hela natten om den är lastad med kylvaror.

Vi svängde först av vid Norsholm söder om Norrköping för att eventuellt stå på en ställplats där. Men klockan var 22.30 och alla platser med el verkade upptagna plus att man skulle betala på vandrarhemmet intill. Antog att det var stängt. Vi följde plan B.

Herrbeta rastplats, strax norr om Linköping, var över förväntan. Visst, det fanns hur många lastbilar som helst. Men det fanns också en liten rundslinga i skogen med ställplatser för husbilar. Man ser lastbilarna på bilden, en bra bit bort alltså. Och det var väldigt långt emellan ställplatserna. Vi sov toppen där.

Gick upp hyfsat tidigt och gjorde oss i ordning för att vara tidigt vid Elmia. Det var såklart en oerhörd kö in till mässområdet. Från motorvägsavfarten tog det prick en timme till vi var på plats. Den sträckan är bara kanske en kilometer.

Sen var det bara att äta lite snabbt, byta om, på med bandet, på med regnkläder och knata bort till mässhallarna.

Nästan direkt innanför dörren träffade vi på första bekanta. Skärmings husbilsresor från Västerås, som vi haft kontakt med via Instagram ett tag. Vi hängde med dem en stund och tittade på husbilar tillsammans. Och tappade sen bort varandra.

Vi gick bort till influencerhörnan som Jikitas på äventyr ansvarar för. Här håller Marlene invigningstal.

En samling nfluencers som är med på invigningen.

Alla som vill skriver upp sig och alla följer tillbaka. Ge och ta.

Sen var det dags för första föreläsningen. Husbilsannikas ”Sluta drömma – börja leva”. Hon vill inspirera till att våga följa sina drömmer och inte bara säga att man vill saker och att man ska göra det ”sen”. Sen kanske aldrig kommer. Hon själv har valt ett liv i husbil. Och nä, det är inte mer farligt att bo i en husbil än lägenhet eller radhus. Med tanke på alla sprängningar som varit så förstår hon inte hur man vågar bo så. Ligger nåt i det.

Vi satt sen kvar och lyssnade på Helena från Freedom Travel. Det märks verkligen att Helena är en van föreläsare. Härlig energi, glädje och inspiration. Denna föreläsning handlade om att resa i Hälsingland.

Sen var vi nöjda med mässan för dagen. Regnet som var på dagen drog förbi och solen tittade fram. Vi tog fram våra stolar och ett litet bord. Och poppade semesterchampagnen. Vi hade ju inte haft semester tillsammans förrän nu. Skönt att landa och chilla i stunden efter en trevlig dag.

Låååånga rader med husbilar och husvagnar.

Vi var så galet trötta så vi dök i säng vid 21 och sov 12 timmar!!! Sen var det bara på’t igen!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.