livet

Lösningen på det låsta läget

SONY DSC

Lösningen på det låsta läget var ett tillfälligt banklån. Eftersom myndigheternas system inte kunde prata med varandra så fick jag kontakta banken och be om ett lån (nej, vi hade inte 160 000 som låg och skräpade i en byrålåda).

För att dottern ska få visum så måste skolan skriva ut ett visumunderlag och för det krävs ett finansieringsintyg. Intyget ska visa att man har, eller kommer att ha, möjlighet att försörja sig och göra rätt för sig under studietiden.

Vi tog ett lån, satte över pengarna på dotterns konto. Banken skrev ett intyg som i princip  bara sa att pengarna fanns på kontot denna dag. Sen att hon kan sätta sprätt på pengarna dagen efter verkar ointressant.

Snart, när hon kan avbryta sitt arbetslöshetsstöd, så ska hon aktivera CSN-ansökan igen, få den beviljad, så ska vi lösa lånet igen. Grattis till banken som fått uppläggningsavgift och ränta under tiden pengarna har suttit på ett konto hos dem!

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Milla
  7 juli, 2014 at 06:27

  Ja jisses…. Vilket strul! Nu har ju inte min dotter haft något från AF innan (hon jobbade precis innan hon åkte till USA) men det är alltid en massa malande med CSN för varje termin. Skolavgiften ska betalas i förskott och CSN hinner oftast inte komma innan dess. Sen ställer de en fråga, vill ha in några betyg eller papper och så hamnar man sist behandlingskön igen… Lika nervöst varje gång…. Hoppas det reder sig nu! Kram

 • Reply
  Maria
  7 juli, 2014 at 06:36

  Åh herre min skapare vad krångligt!
  Fnissar dock glatt åt er 80:talsutstyrsel! 😉 🙂
  Kram/Maria

 • Reply
  Suss
  7 juli, 2014 at 09:32

  Men hjälp vilket krångel, så jobbigt!
  Härliga bilder från 80-talsfesten 🙂 kram Suss

 • Reply
  Glamour-Psykologen
  7 juli, 2014 at 10:56

  Skönt att ni hittade en lösning, även om man kan skaka på huvudet åt denna bristande logik… Men men – huvudsaken är att hon kommer iväg och att allt blir bra i slutändan! 🙂 Kram!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.