livet recept

Krämig majssoppa med vitlöksbröd & Parmalindad kyckling lchf style

SONY DSC

SONY DSC

Så hur blev den då? Den utlovade 3-rättersmiddagen.

DSC05681-side

Faktiskt rätt bra måste jag erkänna. (Är inte så bra på att redigera bilder. I min kamp mot det gula blev bilderna istället lite mesiga).

 

DSC05670-side

Jag började redan kl 14 med förberedelserna. Tänkte att det inte är att rekommendera att inte hinna klart innan jag är tokhungrig. Då kommer det inga fina ord ur min mun kan jag säga. Maken höll sig i garaget hela eftermiddagen, av ren självbevarelsedrift gissar jag. Det blev Krämig majssoppa med vitlöksbröd, Parmalindad kyckling med sallad och Choklad och nötbotten med rårörd vaniljkräm. Ville köra lite lchf style så jag valde bort riset till kycklingen. Lite fusk blev det med brödet, men det var glutenfritt så det är ju lite bättre.

Jamen det blev ju faktiskt så pass bra, till och med jättegott, att jag kan bjuda på recept från Jill Johnsons Country cooking. Desserten (som för övrigt är världens bästa) kommer inte från Jill så det får ett eget inlägg. Är ni med? Nu blir det långt.

Creamy Corn soup with Bacon Crumbles (Krämig majssoppa med baconsmul, 4 portioner)

1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 medelstor potatis
smör till stekning och smaksättning
1 burk majs, 340 g (osockrad)
5 dl ekologisk grönsaksbuljong
1 paket bacon, 140 g
Chiliflakes
Flingsalt och nymald svartpeppar

  • Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna potatisen fint.
  • Hetta upp lite smör i en stor gryta och fräs det hackade utan att det tar färg. Häll av majsen och lägg i den. Tillsätt buljongen och låt sjuda sakta under lock cirka 10-12 minuter.
  • Mixa soppan slät med stavmixer eller i mixer. Smaka av med salt och peppar och en matsked smör.
  • Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt det rinna av på papper.
  • Toppa soppan med bacon och en gnutta chiliflakes. Bjud flingsalt och nymald svartpeppar till.

Garlic Bread in Foil (Vitlöksbröd i folie, ca 12 bitar)

1 stort vit bröd, typ franska av god kvalitet
2-3 vitlöksklyftor
1 msk flingsalt
1 knippe persilja
250 g mjukt smör
1 tsk pressad citron

  • Sätt ugnen på 200 grader. Skär brödet i skivor men ite ända er. Det ska hålla ihop i botten. (Jag tog två små glutenfria bröd).
  • Skala och hacka vitlöksklyftorna med saltet. Mosa dem med sidan av knivbladet så att du får en pasta. Hacka persiljan.
  • Rör ihop vitlöken och persiljan med smöret och citronsaften. Fördela det mellan brödskivorna och linda dubbla folieark runt.
  • Lägg på en plåt och baka i ugnen cirka 15 minuter. Öppna försiktigt och njut av den fantastiska doften.

Parma Chicken with Dates (Parmalindade kycklingpaket med dadlar och pinjekärnor, 4 portioner)

4 kycklingfiléer
3 msk pinjekärnor
8 färska dadlar
Flingsalt och nymald svartpeppar
8 skivor lufttorkad skinka
2,5 dl grädde
2 msk koncentrerad kycklingfond
3 msk hackad bladpersilja

  • Sätt ugnen på 200 grader. Skär en djup skåra på längden i kycklingfiléerna.
  • Rosta pinjekärnorna ett par minuter i torr panna. Passa noga, för de bränns lätt!
  • Skär ett längsgående snitt i dadlarna och pilla ut kärnorna. Strimla dadlarna och blanda med pinjekärnorna.
  • Fyll filéerna med blandningen och salta och peppra ordentligt runt om. Linda lufttorkad skinka runt kycklingfiléerna och lägg ner dem i formen.
  • Blanda grädde och kycklingfond samt persilja. Häll det kring kycklingen och ställ in i ugnen cirka 25 minuter tills klar köttsaft tränger ur när du skär ett snitt i kycklingen. Servera med ris, pasta eller potatis samt sallad.

Må bäst!

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply
    ulrica
    2 november, 2014 at 01:28

    Det ser jättesmarrigt ut :).
    Denise önskar sig Jill’s bok i julklapp så jag ska investera i den tänkte jag.

    Önskar dig en toppensöndag <3.
    Kram

    • Reply
      Lena
      2 november, 2014 at 07:43

      Gör det. Jättefin bok att bläddra i!

  • Reply
    Livsnjutarnas Gourmetkök
    2 november, 2014 at 06:15

    Vi har bläddrat i boken i affären och fick ögonen på detta vitlöksbröd. Köpte aldrig boken men tänkte att någon borde ju snart blogga om detta. Och det var så vi hittade till dig. 🙂 Tack för receptet! 😉

    • Reply
      Lena
      2 november, 2014 at 07:42

      Haha, så kan det gå. Välkommen tillbaka!

  • Reply
    Linda
    2 november, 2014 at 06:57

    Mmmm, vad gott det ser ut. Soppan måste jag tests att göra. Har aldrig gjort egen soppa. Klarar du så klarar jag. 😉

    Kram Linda

    • Reply
      Lena
      2 november, 2014 at 07:43

      Jajamen, så är det helt klart. Klarar jag så klarar du 😉

  • Reply
    VÄLKOMMEN HEM!
    2 november, 2014 at 11:12

    Verkade ju smaskens! Måste testa soppa! Dadlar är inte maken så förljust i så kycklingen går bort, om jag inte pillar bort dadlarna dvs. haha!
    Här blev det hjort två dagar i rad (olika recept), men som vanligt så glömde jag fota!!
    Kram!
    Judita

  • Reply
    ullis
    3 november, 2014 at 12:14

    Mums vad gott allt lät och jättefina bilder tycker jag då 😉
    Ja det är ett j-kla meck med dessa trerätters, har ju infört den traditionen här hemma med barnen varje söndag och nästan hela dan går åt till matlagning men det är lite roligt också, gäller bara att inte ha för mycket annat på agendan då kan det köra ihop sig.
    Vi gjorde samma grej förra året och köpte Halloween godis till ett helt kompani och så var det nästan bara vi som åt upp det under en hel vecka sen – inte alls bra. Inte bra med toapapper i lådan heller så vi får nog hitta nåt mellanting till nästa år…ha ha ha

    Kram Ullis

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.