hälsa & friluftsliv

SÄSONGENS FÖRSTA KALL-SOLIGA VINTER-PROMENAD ÄVEN FÖR OSS

IMG_1958 IMG_1957 IMG_1954

Hittills så har det bara blivit grå-blöt-mörk-tunga höst-promenader för min del. Och medan ni kunde göra de härliga sol-kall-snöiga vinter-promenaderna över julen så gjorde vi lite mera varm-soliga promenader på andra breddgrader.

IMG_1953 IMG_1952 IMG_1951 IMG_1948

Igår blev det säsongens första kall-soliga vinter-promenad även för oss. Isen var säkert en decimeter tjock och väldigt klar. Man såg sandens vågor på botten, och löv och gissningsvis sjögräs som frusit in i isen. Vackra issprickor hade bildats. Naturen är härlig!

IMG_1947

Ett par modiga åkte skridskor kors och tvärs över isen. Vi försökte låtsas att det inte blåste så det gick in i benmärgen utan njöt av det vackra en stund.

I eftermiddag bjuder sonen till kalas några dagar i efterskott. Det ryktas om att vi ska geocach’a lite. Bra att sysselsätta små kusiner med myror i brallan med en skattjakt. Och jag tror nog alla andra uppskattar det också!

Må bäst!

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Susanne
  4 januari, 2015 at 08:30

  Ja eller hur Lena:)
  Äntligen en fullträff!!

  Önskar dig en fin söndag vännen
  Kram

 • Reply
  Ulrica
  4 januari, 2015 at 11:10

  Vad spännande med geocaching, det har jag funderat på hur det funkar :). Är det inte läskigt att gå på isen när den är så klar? Känns det inte som att gå på vattenytan då :). Ha det så mysigt på kalaset!

  KRAM

  • Reply
   Lena
   4 januari, 2015 at 12:23

   Det är jättekul med Geocaching! Man kan ladda ner en gratisapp och få några cacher som finns runt platsen man är på. Sen får man uppgift om svårighetsgrad, storlek på appen, ledtråd på var/hur den är placerad och avstånd. Sen kan man registrera om man hittat den eller inte hittat den och nån trevlig kommentar om man vill.

   Sen kan man ladda ner en app för 75 kr då kan man dels få en massa flera cacher och dels se cacher på annan plats samt registrera cacher i efterhand. Den senare är bra då man ska vara utomlands utan uppkoppling. Då tar man ner cacherna hemma och planerar kanske lite och sedan kan man registrera när man kommit hem/fått uppkoppling. Kan visa dig vid tillfälle!

   Tror det finns ytterligare avancerad app också som man bet per månad.

  • Reply
   Lena
   4 januari, 2015 at 12:24

   En sak till förresten, tanken med geocacher är att ta folk till vackra platser som man kanske inte skulle hitta annars. Som t ex ute på stenpiren i Santa Barbara och massor på vår hike i bergen.

  • Reply
   Lena
   4 januari, 2015 at 12:27

   Och ännu en sak! Jooo, det var jätteläskigt. Jag gillar det INTE! Men så gick jag bara typ tre decimeter ut från strandremsan 😉

 • Reply
  Linda
  4 januari, 2015 at 11:30

  Underbart att komma ut när solen skiner och det biter lite gott i kinderna.
  Vad häftigt att man kunde se botten!

  Kram Linda

  • Reply
   Lena
   4 januari, 2015 at 12:25

   Ja, det var jättehäftigt. Det har jag aldrig gjort förut.

 • Reply
  Milla
  4 januari, 2015 at 12:14

  Härligt fint! Måste säga att även om julhelgerna varit snöfattiga så har det varit väldigt mycket fint och soligt väder väl värt att vara ute i.
  Du Lena, din blogg uppdateras dåligt i mitt bloglovin flöde. Kan ta flera dagar innan inläggen dyker upp, både i dator och mobil. Lite konstigt?! Jag får gå in manuellt o kolla, så jag missar ibland inläggen på nåra dar. KRAM

  • Reply
   Lena
   4 januari, 2015 at 12:26

   Tack Milla! Jag ska genast prata med sonen om Bloglovin! Jättebra att få veta!

 • Reply
  ullis
  4 januari, 2015 at 08:19

  Usch vad läskigt med isen det hade jag inte vågat – men geocaching låter spännande det får vi ta lite noggrannare info om nästa gång vi ses 😉

  Kram Ullis

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.