livet

TITTA DEN LILLA FLICKAN I ÖGONEN

uni195367_gavosida_-unicefnyhq2015-2071georgiev_c6dffa0fea97888e-c1040x450

Bild lånad från UNICEF

Titta den lilla flickan i ögonen! Hur mycket förstår hon av vad som händer? Vad känner hon? Har hon alla familjemedlemmar i närheten? Lever ens alla hennes familjemedlemmar? Och sen ställer jag mig frågan. Hur kan man ens tycka att Sverige inte ska ta emot flera flyktingar? Ja, visst, Sverige kan bli mycket bättre på att fatta snabbare beslut, hjälpa till med arbete och skola, hjälpa till med integration o s v, men det är en helt annan fråga. Det är NU som de behöver fly från sina hemländer bara för att några galningar tycker att det är en bra idé att kriga.

 

barnpaflykt-topstory

Bild lånad från Rädda Barnen

Vad tror ni den här killen tänker? ”Det ska bli gott med en öl med polarna ikväll”? Skulle inte tro det va’! Är han en storebror till den lilla flickan? Lever hon? Eller är hon ”bara” skadad? Hur ska han få henne i säkerhet?

Enligt UNICEF är det 30 miljoner barn på flykt JUST NU. Enligt ett nyhetsprogram så har Sverige hittills i år tagit emot runt 40 000 flyktingar. 40 000 i relation till 30 miljoner, eeehhh, hörde jag nåt om massinvandring? Man behöver inte vara särskilt duktig på matematik för att förstå att det är ingenting i sammanhanget.

Jag har ett stående autogiro till UNICEF där ett bidrag skickas varje månad. Och jag brukar ofta skicka lite extra bidrag till olika hjälporganisationer. Skickade pengar till UNHCR härom dagen.

Man kan tycka att man kanske inte kan skicka så mycket pengar, men 400 kronor räcker till exempel till 7 488 vattenreningstabletter som kan rena upp till 37 440 liter vatten. Så tänk då hur mycket du faktiskt kan hjälpa till med om det så bara handlar om en hundring. Jag väljer gärna att hoppa över en flaska vin till förmån för nästan 10 000 liter rent vatten till flyktingar! 

Har du inte bidragit ännu? Jag blir glad om du gör det! Eller har du redan bidragit? Jag blir glad om du gör det igen! Det ska jag göra.

Hörde på TV4 i morse, att de samarbetar med ett antal hjälporganisationer. Så ett enkelt sätt är att gå in på den här länken för att få information. Så, gör det nu. Inte sen!

Må bäst!

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Camilla
  5 september, 2015 at 03:51

  Bidrag är skänkt till lite olika organisationer. Imorgon kör vi utrensning av kläder och skänker dels till ensamkommande flyktingbarn, men även en del som skickas till Grekland. Ha en fortsatt fin helg! Kram Camilla

  • Reply
   Lena
   5 september, 2015 at 06:46

   Heja heja!

 • Reply
  Lisa Westin
  5 september, 2015 at 05:01

  Bra Lena! ❤ och fortsätt länka till din blogg på FB. Vill läsa men behöver påminnelse. Kram!!@

  • Reply
   Lena
   5 september, 2015 at 06:46

   Jag länkar lite emellanåt på min privata FB, men ganska sällan. Däremot länkas varje inlägg på bloggens FB https://www.facebook.com/gottforsjalen?ref=hl Om du vill kan du ju gilla den sidan så får du alla inlägg. Kram

 • Reply
  Bintan
  5 september, 2015 at 08:04

  Bra skrivet! Som du säger så kan alla göra något om så även bara något litet. Att hoppa över att köpa något till sig själv för att rädda någon i nöd är ju väldigt enkelt.

  Trevlig kväll!

  • Reply
   Lena
   5 september, 2015 at 08:13

   Trevlig kväll till dig också! Välkommen hit förresten och hoppas du ska trivas här!

 • Reply
  Erica
  5 september, 2015 at 08:54

  Så bra inlägg! Det är sant precis som du säger; de behöver hjälp nu och vi kan absolut ta emot fler! <3

  • Reply
   Lena
   5 september, 2015 at 09:05

   Tack för att du tittade in och välkommen tillbaka!

 • Reply
  Lotta
  6 september, 2015 at 05:04

  Det här är min vardag…så jag blir såklart glad att du skriver om hur man kan hjälpa.

  KRAM

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.