hälsa & friluftsliv

LINSER ELLER GLASÖGON VID TRÄNING

 

Detta inlägg är ett reklamsamarbete.

 

IMG_5822 linser x

Vid det här laget vet ni ju hur mycket jag gillar att ta en löprunda. Här laddar jag inför en runda i skogen med en skön spellista. Men ofta springer jag utan nåt i öronen också, för att lyssna på naturens härliga ljud istället. Det är ju nåt speciellt att vistas i naturen, oavsett om man springer, plockar svamp eller har en picknick.

 

IMG_5790 linser x

 

IMG_5814 linser x

Det gäller att hålla ögonen på stigen så man inte snubblar på rötter och stenar. Och när jag springer så vill jag stanna stup i kvarten för att fota. Så trist nog behöver jag ha glasögonen på mig. Det är liiiite besvärligt ibland, minst sagt. När man blir svettig av sommarvärme och träning så kanar ju glasögonen ner för näsan hela tiden. Eller vintertid då jag måste ha stora skidglasögon som de vanliga glasögonen får plats under. Och när jag sen kommer in för att ta en fika på toppstugan….då är det bara att stå stilla en stund innanför dörren i väntan på att London-dimman ska lägga sig innan man ser nåt. Så irriterande!

 

IMG_5796 linser x IMG_5816 linser x

Jag har pratat med äldsta sonen om det här med linser. Han har haft linser i många år och har nån slags smidig prenumeration. Varifrån har jag ingen aning om men han är nöjd i alla fall. Det verkar inte speciellt dyrt heller. Jag funderar starkt på att testa linser. Ska först göra en ny synundersökning hos min vanliga optiker för att kolla av vilken styrka jag behöver. Och sen be om synintyget.

Jag har fått tips om en bra jämförelsetjänst som underlättar för oss konsumenter vid kontaktlinsköp på nätet.  Jag är en sån som vill ha mycket information, och gärna tydlig information, när jag ska beställa eller göra nåt. Jamen linser.com uppfyller verkligen de önskemålen. Alltså på riktigt, den verkar hur bra och tydlig som helst. Det är extremt lätt att få en överblick över butiker, priser, fraktkostnad, leveranstid, hur mycket som finns i lager m m. Man kan också lätt selektera på olika typer av linser och/eller butik. De har också information om olika synfel, hur linser funkar, om det går att sova med linser m m. Dessutom har de intressanta artiklar, under Nyheter, som t ex att mycket skärmtid ger sämre syn. Och, priserna uppdateras varje dag. De verkar verkligen ha lyckats skapa förutsättningar för att konsumenterna ska göra ett bra köp vid varje enskilt köptillfälle. Hur bra?!

 

IMG_5831 linser x

Ju mer jag funderar på det där med linser desto mera sugen blir jag.

Även om inlägget är sponsrat så är förstås tankarna, åsikterna och bilderna mina egna.

Må bäst!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  FREEDOMtravel
  31 augusti, 2016 at 05:25

  Det verkar smidigt med linser. När jag tränar hemma tränar jag utan glasögon, men jag ser inte mycket… Tyvärr klarar jag inte att få in linser i ögonen 😉

  • Reply
   Lena
   31 augusti, 2016 at 07:16

   Så är det för maken också. Han är extremt känslig runt och i ögonen. Det funkar inte för alla helt enkelt.

 • Reply
  Maria
  31 augusti, 2016 at 07:10

  Tack för tips om den sidan. Jag har bara glasögon när jag läser. Åldern, du vet… Men mannen min, han har haft glasögon sedan ungdomen. I många år bar han linser, men sen slutade han med det, och jag vet inte varför. Men nu har han pratat om att kanske börja med det igen, så jag får tipsa honom helt enkelt!
  Kram/Maria

  • Reply
   Lena
   31 augusti, 2016 at 07:16

   Kul att kunna tipsa lite. Jag tycker sidan verkar toppenbra!

 • Reply
  Katarina
  31 augusti, 2016 at 12:51

  hej heeeeej!
  Vilka fina bilder! Ser underbart härligt ut!
  Jag har jämt linser…har endast glasögon då jag ska gå och lägga mig….
  Skulle absolut inte fixa att springa med glasögonen på…

  Kram o ha en fortsatt fin dag!
  Katarina

  • Reply
   Lena
   31 augusti, 2016 at 07:17

   Ja, det verkar ju uppenbarligen mycket smidigare. Vet inte varför jag inte testat förut.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.