hälsa & friluftsliv

TURMAT FÖR VANDRINGSTURER OCH LÄGERELDSMYS

Jag håller sakta men säkert på att bygga upp möjlighet att ta mig ut på lite längre vandringsturer än jag gjort tidigare.

 

För sisådär 15-20 år sen brukade jag, tillsammans med ett gäng tjejer ta en liten tur. Men det var bara en natt ute i vindskydd eller på bar backe. Inte så avancerat alltså. Och den utrustning vi hade var inte heller så avancerad. Så jag behöver köpa en del och framför allt lära mig.

 

En bra grej när man är ute lite längre tid, och framför allt går längre sträckor, är ju denna torkade turmat. Den väger inte speciellt mycket alls och man tillsätter bara varmt vatten.

Stackars Angeliqa håller på att rehabilitera sig efter en skada i benen så hon kan inte vandra i närtid. Hon sålde därför iväg en massa mat.

 

Turmat för vandring

Turmat för vandring

Så här kan det se ut då man varit hemma hos Angeliqa. Då kan man plötsligt ha en IKEA-kasse med turmat och turfrukost (heter det så?!) med sig hem. Perfekt.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Camilla
  14 augusti, 2017 at 08:51

  Intressant, detta med maten är ju ett stort kapitel i sig på outdoor-området. Ser fram emot att lära mig mer. Och kläder, kläder… är ju ett annat kapitel. Kände verkligen igen mig när du beskrev packandet inför Åre! Känns som att vi jämt haft fel kläder, eller för lite eller för mycket, denna sommar. Men det går framåt. Och blir en del inköp på vägen… Jag som egentligen inte ska shoppa så mycket, men jag räknar med att det blir lågt PPA, Pris Per Användningstillfälle, på outdoor-grejerna.

  • Reply
   Lena
   20 augusti, 2017 at 07:16

   Lågt PPA är fina grejer det!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.