en blogg för att utmana

JAG MÅR BRA NU!

Ja, det är så. Jag mår bra nu. Eller egentligen har jag mått bra rätt länge. Det är bara det att hjärntröttheten och minnesproblemen suttit kvar länge efter kraschen. Den mentala kraschen jag skrev ett utlämnande inlägg om här. Nu följer ett långt inlägg om min återhämtning.

 

Skilsmässa

 

Kraschen som handlade om både hög arbetsbelastning under många år och dessutom vårt beslut om skilsmässa – att lämna allt och gå. Livet kändes väldigt svartvitt och grått just då.

 

Husförsäljning

 

Vi kämpade under hösten och vintern för att må så bra vi kunde. Sålde huset och lät rensandet och packandet bli en del i tillfrisknandet. ( Mäklarbilder  för den nyfikne).

 

Sakta men säkert har den svartvita perioden i livet gått över till färg. Jag kämpade målmedvetet och stenhårt för att bli frisk och må bra så snabbt som möjligt. Men samtidigt tillräckligt långsamt tillfrisknande för att det skulle bli hållbart.

 

Hur gjorde jag för att bli frisk?

För det första fanns inget annat alternativ än heltidssjuksrivning. Jag fungerade helt enkelt inte. Jag kunde läsa på handlingsnotan Mjölk, Juice och Frukt. Efter fem meter i butiken hade jag glömt vad som stod. Stannade upp och försökte minnas, men jag kom inte på en enda sak, trots att de där tre sakerna handlas varje gång! Otäck känsla! Efter tre månader hemma på heltid började jag jobba 25% lite försiktigt och lugnt. Jag har haft en fantastisk chef och arbetsgivare i den här processen.

Eftersom mitt tidigare sätt att vara inte funkat så bra i längden så tänkte jag att det är bäst att ändra mig. Jag måste helt enkelt vara smartare än mig själv. Trots att jag kanske kände mig ok så tackade jag nej till i stort sett allt socialt. Testade nån gång med en lugn vändejt på ett par timmar, men sen var jag heeeelt slut.

Jag har hittills haft ett rätt snabbt rörelsemönster, men det har jag målmedvetet ändrat nu. Jag tvingade mig själv att göra saker långsammare och göra en sak i taget. För att bryta gamla mönster i hjärnan så ändrade jag även andra saker. Jag skiftade plats i sängen varannan vecka, jag tog på vänsterskon först istället för höger, typ så. Låter kanske löjligt, men jag ville liksom stöka till det för hjärnan för att inte hamna i gamla mönster.

Jag slutade lyssna på nyheterna samtidigt som jag åt frukost och läste bloggar, jag slutade klämma in ett butiksbesök bara för att jag hade några minuter över, jag sänkte bilens hastighet, jag avföljde en massa bloggar och Facebook- och Instagram-konton osv.

Jag såg till att bearbeta skilsmässan så mycket jag kunde. Tvingade mig själv att stanna kvar i sorg och dåligt mående istället för att fly, under en period tills jag kände mig ”färdig”.

Och ett stort framgångskoncept har varit alla mina vandringsturer! Korta som långa! Att vandra och vistas i naturen i största allmänhet är såååå läkande!

 

För en dryg månad sedan hände det!

Under våren och sommaren har jag trappat upp arbetet och för en dryg månad sen så hände en märklig sak. Det var som en switch som slog om i skallen. PLING! Typ. Från den ena dagen till den andra kände mig så pigg och klar i huvudet som jag inte gjort på flera år. Jag vågade såklart inte tro på det varken första, andra eller tredje dagen efter, men det höll i sig. Testade att stanna kvar hela dagen på jobbet, dag efter dag. Sen hade jag en veckas semester då jag åkte till New York och efter det jobbar jag heltid. Och det funkar hur bra som helst! Helgens båtkryssning gick hur bra som helst också. Jag såg bara till att inte dricka så mycket alkohol och att sova bra.

Så, jag mår bra nu! Och det är så galet skönt!

Må bäst!

6 kommentarer

Kommentera

E-postadressen kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En blogg för att utmana mig själv och för att se det stora i det lilla.

Bloggar om friluftshäng, brashäng, resor och ett och annat träningspass. Livet i allmänhet och sånt som gör gott för själen i synnerhet. Min själ. Förhoppningsvis även din själ. Välkommen att hänga med på min resa!

Better Bloggers

Kategorier

Arkiv