en blogg för att utmana

EN OVÄNTAT UNDERBAR DAG I HÄRJARÖ NATURRESERVAT

 

Ibland blir man så överraskad över hur det enkla kan bli så underbart bra. I lördags blev det verkligen en oväntat underbar dag i Härjarö naturreservat.

 

Fortfarande på lördagsmorgonen fanns inga konkreta planer. När rullgardinen drogs upp insåg jag vilket fint väder det var. Klarblå himmel. Men HUR fint och härligt vädret var insåg jag först senare.

 

Matsäck packades snabbt i ryggsäck, på med kläder för en dag i skogen och iväg. Ungefär en halvtimmes resa bort nåddes Härjarö naturreservat. Första gången jag var där, var i november, och det skrev jag om här. Klart jag ville dit igen.

 

Fördelar med Härjarö naturreservat

 

På sina håll i naturreservatet finns asfalterade vägar så att även rullstolsburna ska kunna njuta av naturen.

 

 

 

Jag uppskattar verkligen att gå i växlande miljöer. Där naturen liksom byter skepnad på några meter.

 

Grillplatser finner man lite här och var. Bra service med fyllda vedförråd. Vet dock inte om man kan lita på att det alltid är så. Här har några grillat och lämnat.

 

En av fördelarna med Härjarö är att vandringsstigarna går väldigt mycket längs vattnet. Självklart måste jag stanna varannan meter för att fota!

 

Slog läger i lä

 

Efter en stunds vandring kom vi till en liten liten badstrand med en plan gräsyta i lä.

 

Vi slog läger i kanten och jag, hungrig som vanligt, började snabbt att montera köket.

 

Så där ja. Bara att vänta på att vattnet ska koka upp…

 

… så man kan hälla vattnet i turmatspåsen … ladda med tålamod i några minuter tills maten är klar… och sen äta.

 

Vi satt länge i solen och njöt. Konstaterade att solen redan börjat värma. Det kändes verkligen som vår i luften trots att det bara är januari! När solen kröp ner bakom trädtopparna blev det snabbt kallt och vi blev brutalt tillbakakastade till verkligheten. Vi plockade ihop och knatade vidare.

 

Att vara i nuet

 

Bra för hjärnan och Gott för själen att vara i nuet, stanna upp, se detaljer, se det vackra som finns i naturen. Min fina vän är bra på stanna upp och att vara i nuet. Det hjälper mig att hålla mig lugn. Jag som fortfarande får kämpa med att hålla korta tyglar på mig själv för att inte skena iväg.

 

En oväntat underbar dag

En oväntat underbar dag

Att andas frisk luft, höra vinden i trädtopparna, känna solens strålar mot kinden, att lyssna på de pyttesmå isflakens klirrande ljud, att släppa ner axlarna, att njuta av stunden och att känna lyckobubblor rusa genom blodådrorna! Det är livet det!

 

Så underbart att vandra vidare genom skogen, njuta av de sista strålarna, och tänka att den här dagen kommer att landa djupt djupt i minnet!

Så såg det ut när jag fick en oväntat underbar dag i Härjarö naturreservat med bästa sällskapet!

Må bäst!

3 kommentarer

 • Åh så härligt! Verkligen livskvalitet! Jag gillar ditt sätt att beskriva dina upplevelser med sådan härlig inlevelse! Det är lätt att återskapa känslan 😉 🙂
  Visst var det som vår i Fredags, här hos oss också 🙂 Och i Lördags när vi var på Västkusten… man får påminna sig om att det faktiskt bara är januari, så man inte blir besviken… 😉
  Kram och tack för din rara hälsning om mitt bloggande, det uppskattas och värmer!
  Ha en fin ny vecka nu!
  /Maria

 • FREEDOMtravel skriver:

  Ser fantastiskt fint ut! Härlig natur!

 • […] Samma lilla mysiga bad var helt inbäddat i snö i lördags. Här finns förra gången jag satt där på stocken en underbar vårvinterdag i Härjarö naturreser… […]

Kommentera

E-postadressen kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En blogg för att utmana mig själv och för att se det stora i det lilla.

Bloggar om friluftshäng, brashäng, resor och ett och annat träningspass. Livet i allmänhet och sånt som gör gott för själen i synnerhet. Min själ. Förhoppningsvis även din själ. Välkommen att hänga med på min resa!

Better Bloggers

Kategorier

Arkiv