hälsa & friluftsliv

FIRA NATIONALDAGEN LÄNGS EN VANDRINGSLED

Var ska man fira nationaldagen om inte längs en vandringsled?! Inte vet jag, men en avkopplande tur i naturen är ett av de bästa sätten, om ni frågar mig i alla fall.

 

Äntligen ute på tur igen

 

Det var senast på Sista april som vi var ute och knatade i skogen. Vi har liksom inte hunnit med nåt sånt på ett tag. Så det var så härligt att komma ut igen.

 

Till en början var det så här mulet.

 

Molnen skingrade sig

 

Vi slog läger längst ut på udden och efter en stund skingrade sig molnen. Började med att fika lite. Sen satt vi mest och bara va’! Jag fascineras över att det känns helt okej att bara sitta där intill varandra och bara vara tysta och låta tankarna flyga. Skulle vi ha suttit hemma i soffan i ett tyst hem skulle det ju inte känns lika bekvämt. Det hade känts väldigt märkligt. Undrar vad det är med naturen som gör att man bara kan göra ingenting där?!

 

I Härjarö naturreservat, som var dagens mål, finns ett antal badplatser. Några med strand, någon med klippor och några med bryggor. Väldigt välordnat.

 

Avkopplande

 

Det är så härligt att bara sitta där och titta ut över sjöns skådespel. Att lyssna på fågelkvitter och vågornas svaga svalp. Så avkopplande!

 

Hur härligt det än är så måste man till sist packa ihop och bege sig av hemåt.

 

Vilken skillnad det är att gå genom skogen då det är soligt jämfört med mulet. När solen silas mellan träd och genom grenar så skapas en sån härlig känsla. En känsla av att vilja stanna för evigt nästan.

 

 

Men när man visste att kall champagne och jordgubbar stod hemma och väntade så kändes det ändå rätt okej att pallra sig hem.

Jomen, det var ett rätt bra sätt att fira nationaldagen på, en tur längs vandringsleden och sen toppa med jordgubbar och champagne. Sämre dagar har man haft 🙂

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Ulrica
    8 juni, 2018 at 10:45

    Jag tycker att det låter som en alldeles perfekt nationaldag :).
    Kram Ulrica

    • Reply
      Lena
      9 juni, 2018 at 09:07

      Jag förstod att du skulle tycka det 🙂

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.