hälsa & friluftsliv

EN VANDRINGSTUR I FAVVOSKOGEN

 

Förra lördagen, innan vår lilla kräftskiva, tog vi en vandringstur i favvoskogen. Denna helg kommer det inte bli mycket till skogshäng alls. Det blir mera stadshäng.

 

Vi började denna gång med att gå från parkeringen ner till badet för att sen vinkla av på leden. För inte alls många veckor sedan var det säkerligen fullt med folk här.

 

Det var perfekt temperatur och det var nästan helt tyst.

 

Det enda som hördes var vågornas svaga brus.

 

Det är så mysigt att ha lite att pyssla med när man kommit fram till rastplatsen. Det skulle vara sååå mycket tråkigare att ha bara färdig mat att sleva i sig. Det känns mera avkopplande och meditativt att skära och blanda maten på plats istället för att förbereda. Jaa, visst, det är betydligt bökigare än att fixa hemma. Men. Hade jag förberett maten hemma, då hade jag haft mina tankar en timme framåt i tiden, och tänkt på vandringen. När jag pysslar på plats så är jag verkligen här och nu. Fokuserar på vad jag håller på med just då. Det rekommenderas!

 

Vi gjorde en brasa, fixade mat, invigde kaffepannan och kokade över öppen eld och småpratade.

 

Innan vi åkte hem så satte jag mig på klipporna och bara va’ en stund. Andades djupt, tittade på sjön och horisonten och tänkte inte på nåt! Tystnad. Vågornas kluckande. Eldens sprakande. Solens värmande strålar. Svag vind. Här och nu! Det är Gott för själen det!

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Maria - Wikers Liv
  31 augusti, 2018 at 08:10

  Vad härligt ni har det, så fina utflykter! Jag är inte så mycket ”skogsmulle” av mig (än iaf) så jag kör färdig pickninck när jag är ute… men det där låter ju hur mysigt som helst! Kanske ska testa någon gång! =)
  Vilken fin och minnesvärd resa ni gjort i Berlin. Intressant läsning om muren m.m, jag hade heller ingen aning om hur tjock den var med vakttorn och ingemansland emellan.
  Färska insjökräftor, det har jag heller inte testat. Vi äter ju mest havskräftor (färska!) och jag gillar dem mycket mer bl a för att insjökräftorna alltid känts så hårda. Får testa färska någon gång.
  Hahaha… fnissar åt din syn med sömnad och löpband på samma gång 😉 =) Missade att skriva ”nuvarande” ateljé och såg att det lät konstigt, när man läste 😉 =)
  Stadshäng i helgen? Vår huvudstad? Då kanske vi springer på varandra någonstans, vi ska dit imorgon.
  Kram och ha en fin helg!
  /Maria

  • Reply
   Lena
   31 augusti, 2018 at 04:48

   Ja, det är riktigt mysigt. Man kan ju ta små steg i taget, om man nu vill testa att laga ute. Det har jag gjort. Jag har först kört med så kallad ”turmat”. En färdig måltid i påse som man häller kokande vatten i. Sen har vi så smått börja laga mera själva.

   Haha, ja jo, jag förstod egentligen att det var nuvarande ateljén du menade 🙂

   Nä, det blir inte Sthlm. Vi ska till Västerås imorgon och Uppsala på söndag.

   En fin helg till dig också! Kram

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.