en blogg för att utmana

DAGEN EFTER

 

Jahapp, det var det det. Då har julafton passerat och dagen efter har kommit. Lugnet den här dagen känns som ett visst vakuum. Dagen efter då det bullriga, babbliga och skrattiga har lagt sig. Då man undrar vad som hände. Typ.

 

På julaftons morgon åt jag och A frukost tillsammans med äldsta sonen och dottern som kom dagen innan.

 

Ett par dagar innan var det kaos med alla tomtar uppradade, innan de fått sin plats. Alla kartonger framställda. Dammsugaren beredd att användas. Men ganska fort blir det en mysig julstämning.

 

På julaftons förmiddag gick A hem till sin familj och strax efter kom mina föräldrar till mig. Vi drack glögg och softade en stund innan det var dags för julbordsförberedelser. Vi fixade med maten och dukade. Och här nånstans dök mellansonen med flickvän upp. Nån plockade fram laxen, nån stod i diskbaljan (eftersom jag fortfarande inte köpt ny diskmaskin), nån slog in de sista julklapparna, nån fixade med dekorationen. Pappa fick fria händer (vilket han såklart inte får hemma 🙂 ) att fixa servetterna. Det blev en röd på tallriken och en vit i glasen. Jag tycker han gjorde det riktigt bra 🙂 I övrigt fick det bli lite andra roliga saker på bordet.

När maten landat i magen dukades det fram fika och godis framför Kalle. Vi softade en stund igen innan det var dags för julklapparna. Vi brukar dela ut alla julisar till var och en och sedan får en i taget öppna ett paket och berätta vem det är ifrån. I år kunde den tooookivriga mormor’n och tooookivriga dottern ta det lugnt så det drog verkligen ut på tiden. Tror alla njöt lite av att ha det kvar så länge som möjligt.

 

Efter julklappsutdelningen ska det ätas tomtegröt (som mamma alltid gör) och ätas skinkmacka. Sen kom det fram ett sällskapsspel som jag aldrig spelat förr. Ticket to Ride var riktigt roligt.

Efter att mina föräldrar åkt hem till sig i Uppsala och mellansonen med flickvän åkt hem till honom här i Enköping, plockade jag lite medan äldsta sonen och dottern spelade kort en stund. Sen stupade jag i säng.

 

Nu är det dags att göra frukost igen till de ungar som var kvar, innan de drar vidare.

Jag hade en jättemysig julafton. Det var bara det att jag saknade A som bara tusan! Men snart ska vi ses igen.

Hade ni en fin julafton?

Må bäst!

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En blogg för att utmana mig själv och för att se det stora i det lilla.

Bloggar om friluftshäng, brashäng, resor och ett och annat träningspass. Livet i allmänhet och sånt som gör gott för själen i synnerhet. Min själ. Förhoppningsvis även din själ. Välkommen att hänga med på min resa!

Ambassadör för Kvinnliga Äventyrare

Medlem i Influencers of Sweden

Kategorier

Arkiv