livet

GLÖGGPREMIÄR MED BLOSSA 19

Japp, igår hade jag glöggpremiär med Blossa 19. Jag älskar glögg av alla sorter så jag slänger mig gärna över årets glögg, varje år, så tidigt det går.

På hemvägen från Kiel hade de plockat fram denna skönhet i taxfreebutiken på båten. Två flaskor hamnade blixtsnabbt i korgen. Inte bara flaskan var vacker. Kolla färgen på själva glöggen!

Man åkt till Hawaii-ön Oahu för att hitta inspirationen till Blossa 19. Det landade till sist i att årets glögg fick smaker av passionsfrukt, hibiskusblomma, kokos och kaffe. Lite extra kul är att inspirationen i år är hämtad från Hawaii eftersom jag varit där. För massor av år sedan. En fantastisk plats.

Och gillade jag glöggen då? Absolut. Det gjorde jag. Fruktig och fräsch, inte så söt. Det var visserligen inte ”wow, shit vilken god!”. Men den vann i längden och både jag och A tyckte att den var bland de bättre årgångsglöggarna.

Många har ju som princip att inte dricka glögg förrän vid advent. Det har jag inga som helst problem med. Särskilt inte årgångsglöggen. Den enda liknelsen är ju namnet. I övrigt ser jag det mera som varm dryck. ”Vanlig” glögg skulle jag nog inte vilja ha så här tidigt. Då skulle jag vara rädd att tröttna redan innan jul. Så den får vänta lite. Under tiden så njuter jag gärna av denna varma kryddiga dryck.

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Maria -Wikers Liv
  6 oktober, 2019 at 12:06

  Håller med dig, visst kan man dricka glöggen så här års redan! Jag skulle nog kunna dricka ”vanlig” med om jag satt ute i kylan och ville ha något gott värmande 😉 Men oftast blir det någon varm äppeldryck istället så här på hösten.
  Ska också köpa den fina flaskan 😉 🙂
  Kram och ha en fin söndag!
  /maria

 • Reply
  Tina ME
  6 oktober, 2019 at 06:44

  Så härligt att du gillade den! Jag ser fram emot årets smaker men jag är en sådan som gärna vill spara den till advent så den får vänta lite till. Kram //Tina

 • Reply
  Butta
  9 oktober, 2019 at 10:34

  På hösten, innan glöggsäsongen tar vid, dricker jag Varm & Kall, ett äppelvin, som namnet säger kan drickas varm eller kall. Perfekt att ta med sig på utflykt, säljs i tetrapack, men uppvärmd har man den såklart i termos.

 • Reply
  Sallys hus
  17 oktober, 2019 at 08:10

  Haha…typiskt att jag inte läst det här innan vi provade…;) Då hade jag ju inte haft så stora förväntningar…
  Vi kände inte de där hawaiismakerna…;)
  Kraaaaam igen

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.