livet

EN PRODUKTIV FÖRSTA SEMESTERDAG

Det blev en produktiv första semesterdag för min del. Den har innehållit en hel del pyssel i köket, men även en del avkoppling. När kvällen kom kunde jag sätta check på frukostbröd, granola, rabarbersaft och rabarberpaj.

En produktiv första semesterdag.
En produktiv första semesterdag.

Jag började med att göra frukostbröd. Det var länge sen jag tog mig för att göra det.

Jag blandade ihop degen och hällde upp den i en liten långpanna.

Tryckte ut degen i plåten, på med folie och in i kylen för jäsning i ungefär sex timmar.

Direkt efter att brödet hamnade i kylen gjorde jag min egen granola. Även det var länge sen.

Efter att jag fått lite lunch i magen, och softat lite med att bläddra i gamla magasin, så hämtade jag in ett knippe rabarber. Tänkte jag skulle testa att göra rabarbersaft utan citron (eftersom jag är allergisk). Gjorde en halv sats eftersom jag var osäker på hur rabarbern skulle smaka så här sent på säsongen. Haha, det ser galet lite ut, men den skålen är jättestor så det ser mycket mindre ut än det var. Saften blev riktigt bra faktiskt. Ska nog testa att göra en gindrink på den ikväll. Som om det inte räckte med att göra bröd, granola och saft så klämde jag till med att göra en rabarberpaj.

Lagom till den var klar så kom Andreas hem från jobbet och dottern och mellansonen dök upp. Härligt att kunna bjuda på en ljummen rabarberpaj bara så där!

Och härligt att få till en lagom produktiv första semesterdag. Får se vad jag hittar på idag.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.