livet

EN ANNORLUNDA JULAFTON ÄR OCKSÅ EN JULAFTON

Så här på juldagen 2020 konstaterar jag att en annorlunda julafton är också en julafton. Och den var riktigt mysig den också.

Det som inte var annorlunda var den obligatoriska tomtegrötfrukosten. Det är lite av en tradition. Vi åt och gjorde oss sedan i ordning.

Vi åkte till mellansonen och sambo. Möttes av en stämningshöjande brasa i deras hus de köpte i somras.

Fint och rätt nyrenoverat kök.

Ett brunbetsat tremeters plankbord, som de beställt hos en möbelsnickare, passade så bra där. Så snyggt! Träpanelen på väggen bakom matbordet satte de upp dagarna innan julafton.

Lampan matchar bra i stilen. Sparsmakat med julpynt i det hemmet.

Vi alla hade med oss egna tallrikar, glas, bestick, mat och dryck. Vi satt parvis mitt emot varandra. Förutom vi och husägarna så var dottern och sambo där. Med bara sex personer så gick det finfint att hålla distans vid detta tremetersbord.

En annorlunda julafton är också en julafton.
En annorlunda julafton är också en julafton.

En stund under middagen så pratade vi med mina föräldrar och äldsta sonen med sambo via zoom.

När maten landat i magen så tog vi en skön promenad. Lagom när vi kommit in var det dags för kaffe framför Kalle Ankas jul. Och sen julklappsutdelning.

Annorlunda julafton
Annorlunda julafton

Mot kvällningen var det dags för nästa julfirande. Vi åkte till svärisarna. Här var det lite mera traditionellt julpyntat.

Uppstyrd dukning med distans. Alla fick hämta mat i köket parvis och man tog maten med engångsbestick som slängdes efter varje användning. Här åt vi julaftonens andra julbord. Nähä då, inga problem med två julbord 🙂

Svärfar fick sedan vara tomte. Han drog på sig tomteluvan och engångshandskar. Läste på ett paket i taget och la det ifrån sig på en pall en bit ifrån. Den som fick paketet hämtade det på pallen. Genomtänkt och bra, allt för att få till det så säkert som möjligt.

Vid elva tog vi den två kilometer långa promenaden hem och dök i säng. Nöjda med denna annorlunda julafton som även den blev en mysig julafton.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Milla
  26 december, 2020 at 09:33

  God fortsättning Lena! Hjälp vad ni hann med mycket på julafton. JAg hade nog dött av två julbord 😀. Mår extremt dåligt av ett. Då äter jag inte överdrivet mycket, det är nått med kombon av allt, urk. Vi firade hemma med våra barn o sambos, inte med annan släkt, de firade hemma hos mina föräldrar. Inga större restriktioner direkt 🤔 alla ses frekvent. Min svärmor gick bort en knapp vecka före jul i väldigt hastigt uppkommen aggressiv sjukdom (inte covid) och vi är ganska tilltufsade o trötta – så träffa folk har inte varit det primära man drömt om, nu är det återhämtning i allt det tråkiga. Kram !

  • Reply
   Lena
   26 december, 2020 at 04:37

   Njae, precis, det var ju inte helt optimalt med två julbord. Men vi visste om det och tog det lite lugnt med mängderna. Håller med dig, man mår ju egentligen inte helt bra på sån mat.

   Oj, då, det lät tufft att hantera ett dödsfall så kort inpå jul. Hoppas ni mår okej ändå!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.